Şcoala Gimnazială Nr. 2, în elita olimpicilor naționali!

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

JIURJIU EUSEBIU – PREMIUL 2 LA OLIMPIADA DE LIMBA FRANCEZĂ – etapa naţională

Promovând ideile de competiţie corectă şi performanţă, olimpiadele şcolare sunt adevăratele concursuri de excelenţă adresate elevilor cu aptitudini, înclinaţii şi interese deosebite. Olimpicul este elevul care, având premisele menționate, are şansa de a fi descoperit şi pregătit de către un profesor dedicat meseriei sale. Chiar dacă elevul are predispoziţia genetică spre studiu şi este curios să ştie cât mai multe, îi place competiţia şi doreşte să-şi testeze limitele, are nevoie şi de profesorul care ştie şi poate să-l îndrume spre descoperirea informaţiilor necesare, spre stimularea aptitudinilor intelectuale şi a competenţelor cerute pentru rezolvarea probelor de concurs.

Olimpiada Națională de Limba franceză a constituit, anul acesta, momentul prielnic pentru elevul Jiurjiu Eusebiu, din clasa a VII-a A, de la Școala Gimnazială Nr. 2 Lugoj, de a-şi testa competenţele formate în cei trei ani de studiu a acestei limbi, având în vedere faptul că e posibil ca olimpicii cu care a intrat în competiție, să fi studiat această limbă timp de cinci ani. Rezultatele excelente nu s-au lăsat aşteptate:

Premiul 1 la etapa pe şcoală

Premiul 1 la etapa judeţeană

Premiul 2 la etapa naţională

„Doar un punct l-a despărţit pe elevul pasionat de limba franceză de punctajul perfect. Lucrarea sa a fost evaluată cu 99 de puncte (din 100). Cu toate acestea, rezultatul lui Eusebiu este unul foarte important, care se alătură celorlaltor rezultate obținute de elevii școlii noastre.

Elevul olimpic îşi asumă mai multe responsabilităţi decât colegii săi de generaţie, pentru că se reprezintă atât pe sine, cât şi profesorul, şcoala, iar în acest fericit caz, al calificării la faza naţională, judeţul. Pentru aceasta, Eusebiu a muncit suplimentar, și-a reorganizat timpul zilnic, a renunţat la multe alte activităţi, cu riscul afectării relaţiilor sale sociale, a învățat să-şi dozeze efortul, și-a dezvoltat disciplina învăţării, a pus accent pe răbdare, voinţă, perseverenţă, profunzime, reflecţie, creativitate. A trecut dincolo de cultura de suprafaţă, înlocuind conformismul mental şi comportamental cu efortul cognitiv. Foarte important a fost și sprijinul din partea familiei şi a colegilor, a cadrelor didactice ale școlii, care au fost înțelegătoare cu el, în perioada premergătoare marelui examen.” ne-a declarat d-na prof. Mărgan Carmen, coordonatoarea elevului olimpic, cea care i-a inoculat dragostea pentru limba franceză.

Rezultatul său înseamnă recunoașterea la nivel județean și național a educației de calitate de la Școala Gimnazială Nr. 2 Lugoj, pasiunea lui pentru limba franceză, precum și motivația lui extraordinară pentru a obține acest rezultat.

Astăzi, a avut loc festivitatea de premiere, la Casa de Cultură a oraşului Gura Humorului. Prin telefon, ne-a informat că a obţinut „o diplomă încântătoare”. Este foarte fericit că a reuşit să reprezinte şcoala şi judeţul Timiş cu succes, obţinând locul 2 din 43 de participanţi din tot atâtea judeţe ale ţării.

Felicitări, Eusebiu, pentru performanţa ta!

Felicitări familiei Jiurjiu, d-nei prof. Carmen Mărgan şi tuturor cadrelor didactice care şi-au adus contribuţia la realizarea unei astfel de performanţe!

TILORE  KORTNER

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.