Şcoala Gimnazială Nr. 2 din Lugoj a marcat Ziua Mondială a Teatrului

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului, care este sărbătorită la data de 27 martie, membrii trupei de teatru „JUNIORII VESELI“, de la ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 2 LUGOJ, au desfăşurat activitatea intitulată „COPIII, ACTORI PENTRU COPII !”.

Actorii şcolii noastre, elevi din clasa a VI-a B, au pus în scenă un monolog dramatic şi o scenetă amuzantă. Eleva Corpădean Florina a interpretat-o pe Jeni Constandache, o adolescentă aflată într-o continuă descoperire a propriilor talente, în piesa cu acelaşi nume.

Un alt moment al spectacolului a fost reprezentat de sceneta „Castravetele“, de I.L.Caragiale. Protagonistele piesei, Pop-Coman Angeţia, în rolul profesorului, iar Mihăiescu Alexandra şi Casa Iasmina, eleve, au încântat şi amuzat audienţa.

Interpretarea ireproşabilă, precum şi comicul de situaţie şi limbaj au făcut deliciul publicului spectator, reprezentat de elevii claselor a V- a şi a VI-a.

Acum 51 de ani (27 martie 1962), la Paris, a fost sărbătorită pentru prima oară „Ziua Mondială a Teatrului”, dată stabilită cu un an înainte de Institutul Internaţional de Teatru, în cadrul Congresului Mondial de la Viena. De atunci, an de an, atât artiştii, cât şi publicul din ţările membre ale acestui for internaţional de cultură, celebrează Ziua Mondială a Teatrului, ca un moment de afirmare a forţei de comunicare a artei scenice şi ca mod de expresie a umanităţii, indiferent de orice limite geografice, lingvistice sau culturale, religioase sau politice. În acest mod s-au încurajat creaţiile artei spectacolului şi cooperarea internaţională între oamenii de teatru, pentru a creşte rolul acestora în dezvoltarea şi consolidarea păcii şi prieteniei între popoare.

Ana-Maria ISVERCEANU-DAN

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.