Școala Gimnazială Balinț, inclusă în proiectul EduLib (Biblioteca virtuală)

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Proiectul EduLib este un proiect co-finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin POC, Axa prioritară 2. Obiectivul proiectului îl reprezintă crearea unui mediu coerent integrat, administrat si protejat, pentru a răspunde nevoilor specifice utilizării resurselor de e-content de interes educaţional ca resurse critice pentru procesul educaţional modern.

În cadrul proiectului EduLib, în 27 ianuarie 2023, Școala Gimnazială Balinț a fost dotată cu câte un set de echipamente format dintr-un notebook și un videoproiector cu ecran și suport precum și un kit STEM pentru laboratorul de fizică.

Costurile de instalare și mentenanță vor fi suportate de către AARNIEC pentru perioada de sustenabilitate de 5 ani. Kit-urile STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) reprezintă un mijloc de a educa elevii pentru profesiile viitorului și pentru a realiza proiecte școlare cu caracter transdisciplinar.

Kit-ul este destinat elevilor din ciclul gimnazial. Sunt utile pentru a dezvolta competențe necesare în viitor în domenii precum robotica, programarea și transformarea digitală în general. Folosirea kit-urilor STEM ajută foarte mult la dezvoltarea competențelor digitale ale elevilor.

Kit-ul STEM din EduLib poate fi utilizat în activități didactice din cadrul disciplinelor de informatică, fizică,robotică și tehnologie. Cu ajutorul unui kit pot lucra grupuri de maxim 40 de elevi. Kit-ul este gândit pentru Agenţia de Administrare a Reţelei Naţionale de Informatică pentru Cercetare și Educaţie. Platforma EduLib conține lecții digitale pentru ciclul gimnazial acoperind mai multe discipline.

„Suntem foarte bucuroși că școala noastră a fost selectată să primească această dotare și abia așteptăm să fim formați, noi, cadrele didactice, pentru utilizarea cu succes a produselor primite.

Pentru o educație digitală este nevoie, în primul rând, de infrastructură formată din echipamente și internet. Apoi, următorul nivel este ca tot conținutul educațional să fie disponibil și în format digital.

Lecțiile din biblioteca virtuală vor fi folosite de către elevii și profesorii din școala noastră la ore, dar aceștia vor avea acces la ele și de-acasă. Edulib va avea manuale și opere literare în format electronic, lecții interactive și prezentări video.

Pentru a urmări o lecție la școală, elevii nu vor avea nevoie neapărat de câte un calculator sau laptop individual, ci o vor putea face, dacă vor, de pe propriile telefoane mobile. Asta înseamnă că profesorul și elevul pot pune întrebări în limbaj natural, cu voce tare, iar sistemul va genera răspunsuri în baza unor algoritmi de machine learning, care îl ajută să învețe singur în funcție de conținutul accesat de elevi. E o tehnologie de ultimă generație cu care va trebui să ne obișnuim să lucrăm”,

ne-a declarat Mihaela Kristof, directorul școlii.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.