Școala de Vară „Țup și prietenii săi”, la Bodo

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

În  perioada 18-28 august 2021 la Bodo s-au desfășurat o serie de activități deosebit de interesante și educative pentru copiii din Bodo, Balinț, Târgoviște și Fădimac și anume Școala de vară „Țup și prietenii săi”, organizată de cadrele didactice ale Școlii Gimnaziale Balinț în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Timiș.

Școala de vară a avut  ca motto „Nu ai nevoie de aripi ca să poți zbura!”. S-a pornit de la seria de cărți a autorului Alex Donovici. Aceste cărți o au ca personaj principal pe „Țup”, o ciocârlie care s-a născut fără aripi, dar a reușit să își ajute prietenii să salveze pădurea.

„Am realizat împreună cu colegii planul de activitate pornind de la fetița fără mâini care a câștigat Românii au talent – Lorelai. Copiilor li s-a citit povestea „Țup și prietenii săi”, li s-au prezentat personajele seriei de cărți, am confecționat cuburi cu personajele din poveste, iar elevii au colorat secvențe din povești pe care le-au pus într-o rolă de film. Pe fiecare desen era și un mesaj motivațional pe care trebuia să îl citească.

Copiii  au învățat cerealele cu care se hrănesc păsările, s-au costumat în prietenii lui Țup, iar ca activități matematice au măsurat perimetrul în care trăiește Țup, au calculat aria, au realizat corpuri geometrice din spaghete, plastilină, pufuleți, scobitori și jeleuri, și au participat la concursul „Cine îi duce mai multă  mâncare și apă lui Țup”.

Într-una din zile elevii au pictat cu picioarele, iar în alta s-a făcut  ecologizare în comună și s-au confecționat obiecte din materiale reciclabile. S-a vizitat moara de apă de la Bodo, unde Dacian Vasile Sîrbu le-a explicat cum are loc măcinarea cerealelor pentru obținerea făinii, apoi elevii au fost invitați la Restaurantul „Moara cu noroc” și li s-a oferit  gratis, de către patron, suc și baloane.

Transportul elevilor din Balinț, Fădimac și Târgoviște către Școala de vară din Bodo a fost asigurat de Primăria Balinț. Mulțumim sponsorilor, Clubului Rotary pentru oferirea unei cărți din seria ȚUP  fiecărui elev participant  și firmei Octavian Catering  care a asigurat 50 de pizza  în ultima zi a Școlii de vară”,

a declarat prof. Mihaela Kristof, directoarea Școlii Gimnaziale Balinț.

Invitat special al Școlii de vară din Bodo a fost Costel Pârnău, participant la emisiunea Chefi la cuțite, care le-a împărtășit copiilor impresionanta sa poveste de viață, după ce a rămas fără o mână și ambele picioare în urma unui accident. Acesta  a susținut și un miniconcert la nai și le-a prezentat elevilor CD-ul pe care l-a realizat.

Școala de vară din Bodo s-a încheiat vineri seara, când Daciana Ardelean, inspector școlar la ISJ Timiș, a oferit diplome tuturor elevilor participanți și adeverințe de colaborator ISJ, cadrelor didactice care s-au implicat voluntar în aceste activități.

Școala de vară a avut un impact pozitiv asupra elevilor, părinților, comunității locale și bineînțeles asupra organizatorilor și voluntarilor participanți.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.