Schimbare de comandă la Batalionul 183 Artilerie Mixtă „General Ion Dragalina”

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook,
ne poți citi pe
Telegram și Google News

În data de 1 iulie 2022, la Batalionul 183 Artilerie Mixtă „General Ion Dragalina” a avut loc predarea / primirea funcției de comandant de batalion de către locotenent colonel Robert-Călin Pioară, către locotenent-colonel Romeo-Dacian Buhai.

Fostul comandant al militarilor lugojeni, locotenent colonel Robert-Călin Pioară, și-a luat rămas bun de la subordonații săi care i-au fost alături timp de mai bine de 2 ani de zile. Activitatea a fost condusă de comandantul Regimentului 69 Artilerie Mixtă, colonelul Ștefan Toader.

De asemenea, din partea comandamentului Diviziei 4 Infanterie ,,Gemina”, a fost prezent Locțiitorul pentru Sprijin al Șefului de Stat Major, colonelul Constantin Duță.

Ceremonia militară a debutat cu prezentarea onorului și raportului comandantului regimentului, urmată de intonarea Imnului Național al României, într-un cadru solemn.

Ulterior citirii Ordinului de trecere în rezervă, într-un cadru festiv, a avut loc și avansarea la gradul de colonel a fostului comandant.

În cuvântul său, colonelul Robert-Călin Pioară și-a exprimat emoțiile și totodată concluziile în urma timpului petrecut în mijlocul artileriștilor bănățeni, a mulțumit autorităților locale și eșaloanelor superioare pentru sprijinul și încrederea acordată.

Totodată, i-au fost aduse mulțumiri pentru profesionalismul, responsabilitatea și dăruirea pe care le-a demonstrat în toată cariera militară și în special pentru perioada în care a fost comandant al Batalionului 183 Artilerie Mixtă „General Ion Dragalina”.

Ceremonia militară de predare-primire a comenzii batalionului lugojean s-a încheiat cu defilarea militarilor, în frunte cu noul comandant și cu Drapelul de Luptă al unității.

Noul comandant, locotenent-colonel Romeo-Dacian Buhai, s-a născut la data de 7 mai 1980. Este absolvent al Academiei Fortelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, al Cursului de bază în arma Artilerie si Rachete Terestre, Franța, și Veteran al Teatrelor de Operatii.

A absolvit masterul de conducere interarme – Forțe Terestre în anul 2017, ulterior ocupând funcții de conducere în cadrul Comandamentului Diviziei 4 Infanterie „Gemina”. Îl caracterizează: responsabilitatea, curajul, onoarea, devotamentul și dragostea de patrie.

Pentru rezultate meritorii i-au fost conferite următoarele distincții:

  • Medalia NATO Non-article 5, 2011;
  • Insigna Participant la Misiuni în Străinătate, 2011;
  • Emblema „În Slujba Păcii”, clasa a III a, 2011;
  • Distincția „Omul Anului” la secțiunea Soldatul universal”, etapa pe batalion, 2014;
  • Titlul onorific de „Militar Veteran”, 2015;
  • Semnul onorific „În Serviciul Patriei” pentru cincisprezece ani de activitate, 2018;
  • Emblema de Onoare a Forțelor Terestre, 2019
  • Emblema de Merit „În Serviciul Armatei României” clasa a III a, 2019.

Multă sănătate, viață lungă plină de împliniri și bucurii alături de cei dragi, domnule colonel Robert-Călin Pioară!

Mult success noului comandant, locotenent colonelului Romeo-Dacian Buhai!

Text: Preot Militar Emanuel GAFIȚA

Foto: Gabriel BREZEANU

Despre admin 6570 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.