„Sarea-n bucate” și „Copilăria lui Vivaldi”, la Filarmonica Banatul Timișoara

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Copiii timișoreni vor avea parte de o zi cu teatru de calitate și râsete pe cinste plus o întâlnire de neuitat, educativă, cu actori renumiți ai Teatrului Odeon din București și Teatrului Gong din Sibiu.

Pe 29 ianuarie 2017, Campania Caravana cu povești, inițiată de Un părinte mai bun, aduce la Timișoara două spectacole de succes, pentru întreaga familie, unul fiind o adaptare foarte reușită a unei povești clasice cunoscute….iar celălalt unul spectaculos, muzical, educativ și plin de umor, deopotrivă.

Inspirat din morala şi înțelepciunea populară, spectacolul de succes de la Teatrul Gong Sibiu „Sarea-n bucate” (ce va avea loc de la ora 11:00) se adresează tuturor, dar în special copiilor, care ştiu să preţuiască şi să iubească basmele, unde conflictul dintre bine şi rău prinde viaţă în planul valorilor morale şi unde nici o dorinţă sau aspiraţie nu rămâne neîmplinită.

Este un spectacol haios, foarte potrivit și copiilor cu vârste mici, peste 3 ani, ușor de înțeles și cu o povață pentru o viață. Spectacolul se joacă atât cu păpuși, cât și cu actori la vedere și vine sa ne arate cum uneori valorile sacre pot fi percepute diferit. Nu e ușor să poți descrie dragostea față de părinti, ba mai mult, să o compari cu ceva anume.

Apoi, de la ora 17:00, „Copilăria lui Vivaldi” va fi povestită pentru pitici. ”Copilăria lui Vivaldi” este cel mai frumos spectacol pentru copii al Teatrului Odeon din Bucureşti și va fi jucat ÎN PREMIERĂ la Timișoara.

Cei mici vor afla povestea a doi şoricei care au trăit în vioara celebrului compozitor Antonio Vivaldi, în orga lui Johann Sebastian Bach, în clavecinul lui Beethoven şi în pianul lui Frederik Chopin.

Dornici să călătorească, Sică şi Rică au intrat pe ascuns într-o valiză şi au ajuns în Italia, la Veneţia. Apă, multă apă – imaginea aceasta îi sperie pe cei doi şoricei călători.

Teama lor însă dispare ca prin farmec atunci când descoperă că au ajuns într-o casă plină de muzică şi îl cunosc pe micuţul Antonio Vivaldi, un băieţel simpatic, cu părul roşu, un violonist minunat şi un compozitor plin de idei care îi atrage imediat în jocul lui „de-a muzica” explicându-le cum sunetele pot vorbi, pot povesti şi pot descrie frumuseţile celor patru anotimpuri, Primăvara, Vara, Toamna şi Iarna.

O poveste de basm, care îi va introduce pe cei mici în lumea minunată a muzicii clasice Este un spectacol vesel, interactiv, cu muzică și multe momente haioase.

Biletele se pot achiziţiona online, pe www.unparintemaibun.ro

AL PRESS

Despre admin 6439 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.