S-a trezit miliardar peste noapte. Un american a câștigat unul dintre cele mai mari premii din istoria MegaMillions

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Un american s-a trezit bogat peste noapte. S-a oprit la o benzinărie din apropiere de Chicago și și-a cumpărat și el un bilet la loteria Mega Millions.

Toată America era cuprinsă vineri de o adevărată frenezie, s-a stat la cozi pentru bilete la loterie, pentru că în joc era unul dintre cele mai mari premii din istorie.

Nu se mai câștigase marele premiu de la jumătatea lunii aprilie. Numerele extrase vineri seară au fost 13, 36, 45, 57, 67 și un „Mega Ball” (joker) de 14.

Au fost exact numerele care se aflau pe biletul cumpărat de clientul benzinăriei din Des Plaines, de lângă Chicago. Șansele de a câștiga jackpotul erau de 1 la 303 milioane.

Prin comparaţie, probabilitatea de a fi lovit de fulger este de 1 la 1 milion.

Norocosul a câștigat suma totală de 1,337 miliarde de dolari, dar ceea ce nu se știe este dacă el a aflat vestea.

„Nu am primit încă vești de la câștigător. Nu știm nici măcar dacă el știe că a câștigat un premiu. Așa că încurajez pe toată lumea să își verifice biletul”, a declarat directorul loteriei din Illinois.

Conform legii americane, câștigătorul va primi întreaga sumă dacă acceptă o plată eşalonată pe o perioadă de 30 de ani.

Dacă vrea să-şi primească premiul într-o singură tranşă, va primi „doar” 780 de milioane de dolari. Posesorul biletului are la dispoziție un an de la extragere pentru a-și revendica premiul și poate alege să nu-și facă public numele.

La rândul său, magazinul benzinăriei respective va primi un premiu de 500.000 de dolari pentru că a vândut biletul câștigător. Cel mai mare premiu din istoria loteriei Mega Millions a fost de 1,537 miliarde de dolari și a fost câștigat cu un singur bilet vândut în Carolina de Sud în 2018, iar cel mai mare jackpot al oricărui joc de loterie din SUA a fost de 1,586 miliarde de dolari – un premiu la Powerball acordat la 13 ianuarie 2016 și împărțit de câștigători din California, Florida și Tennessee.

În afară de norocosul de la benzinăria din Illinois, și alți posesori de bilete Mega Millions au câștigat vineri premii considerabile. 26 de bilete au câștigat un premiu de cel puțin 1 milion de dolari, deoarece au nimerit primele cinci numere. Site-ul Mega Millions a fost inaccesibil timp de câteva minute vineri seară, după extragere.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.