S-a terminat Penicilina. Pregătiți EKG-ul, vine… Medicina!

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

C.S.M.Lugoj: Ionela Canea, Krista De Geest, Gabriela Bălae, Olga Krasteva, Ramona Rus, Lorena Ciocian, Adriana Rotaru, Alexandra Warren, Natalia Preda, Daiana Roman, Sophie Godfrey, Arina Ivașcu, Noemi Csillag, Denisa Jucu.

Penicilina Iași: Veselina Grigorova, Milica Knezevic, Vesna Sekulic, Alicia Perrin, Kristen Moncks, Mihaela Stîngă, Melinda Șipoș, Ana-Maria Ursachi, Andra Streșină, Jelena Cvijovic, Raluca Pichiu, Maria Grabovetskaia.

Oficialii partidei:  Tudor Pop (Cluj), Cristian Șanta (Cluj). Observator F.R.V. : Vasile Dușa (Zalău).

După startul foarte greu de campionat în care s-au întâlnit cu podiumul ediției trecute de campionat (vicecampioana Târgoviște, campioana Blaj și câștigătoarea Challenge Cup C.S.M. București), după tensiunile și lipsurile inerente perioadei extrem de delicate din viața clubului lugojean, voleiul reușește, iată, câteva jocuri foarte bune și adaugă puncte în coșul turului, unul cu un program ceva mai abordabil după trecerea primelor etape.

volei-site-1

Totuși însă, valoarea crescută a adversarilor din prima ligă în această ediție face ca fiecare meci să fie tensionat, disputat și cu rezultate greu de previzionat. Ușorul avantaj al terenului propriu putându-se transforma oricând în dezavantaj în fața propriilor susținători, atunci când jocul și reușitele nu sunt așa cum ți le-ai dori. Din fericire însă, Lugojul reprezintă una din excepții din acest punct de vedere, spectatorii care vin în număr tot mai mare alături de volei dovedindu-se constant unul din motoarele echipei. Așa a fost și în week-end, când s-a aflat în fața lugojencelor reprezentanta unui club cândva campion al țării, C.S. Penicilina Iași. O reprezentantă a Moldovei cu mari ambiții în această ediție de campionat, un club cu buget dublu față de C.S.M., cu un lot solid, la propriu și la figurat, din care fac parte și au jucat în Banat nu mai puțin de șapte sportive străine (muntenegreanca Cvijovic, sârboaicele Sekulic și Knezevic, moldoveanca Grabovetskaya, canadiencele Moncks și Alicia Perrin, bulgăroaica Veselina Grigorova – ultimele două componente ale reprezentativelor naționale de senioare), alături de autohtonele Șipoș, Stîngă, Pichiu, Streșină și Ursachi. Cu o bancă tehnică experimentată ocupată de profesorul Dan Gavril, oaspetele realizaseră cea mai mare surpriză a turului, trecând pe teren propriu de C.S.M. București în trei seturi: 3:0 (25:21, 25:21,25:18).

Totuși, evoluția echipei ieșene nu fusese convingătoare – la nivelul pretențiilor și investițiilor – în ansamblul primelor șapte etape ale turului. „ La începutul campionatului am fixat ca obiectiv calificarea în grupa valorică 1- 6. El poate fi compromis dacă nu învingem la Lugoj. Acolo sper să relansăm evoluţia formaţiei pe care o pregătesc. Dacă nu vom învinge în Banat, îmi voi înainta demisia, ca un gest de onoare ”, spunea antrenorul Penicilinei cu trei zile înaintea meciului – șoc de la Lugoj.

Ghinionul tehnicianului moldav care a condus foarte mulți ani reprezentativa masculină a României, aflat într-adevăr într-o stare de evidentă tensiune în timpul jocului, a fost că în fața echipei sale s-a aflat un adversar bine pregătit și stăpân pe propriile arme. Cu talie net superioară lugojencelor, oaspetele au fost totuși depășite inteligent de sportivele antrenate de Valerijan Luka, acestea excelând exact la procedeele la care au rămas datoare în deplasarea de la Pitești: serviciul (forțat permanent și, în consecință, ratat uneori, dar acest lucru face deja parte din normalul meciurilor de volei la acest nivel) și, în special,  preluarea din serviciu. Cu excepția setului doi, în care au cedat la final, sportivele lugojene au evoluat convingător, combativ, spectaculos. Revenind în forță după ce situația se echilibrase la seturi și exista pericolul pierderii controlului. Nu s-a întâmplat așa, voleibalistele în roz-negru jucând excelent ultimele două seturi, bucurând sutele de spectatori aflați în tribune și obținând un succes foarte important pentru clasament și moralul grupului. După trei prețioase victorii cu Unic Piatra Neamț (3:2), Dinamo București (3:2) și Universitatea Craiova (3:0), opinez că victoria din week-end, a patra din opt etape, are o valoare foarte mare, trupa ieșeană fiind cu siguranță una capabilă de rezultate bune până la finalul stagiunii.

Iar un același gen de adversar vom avea și la meciul următor pe teren propriu al C.S.M.-ului, unul probabil cu același grad de echilibru și suspans. Partida are loc miercuri, 30 noiembrie, de la orele 18,30, când lugojencele întâlnesc un team obișnuit an de an cu prezența în primele cinci-șase echipe ale țării și participarea în Cupele Europene: C.S.U. Medicina Tg. Mureș. O formație condusă de fostul secund al Blajului campion, Predrag Zukovic, echipă din care fac parte, printre altele, sportive experimentate ca Valentina Rusu, Roxana Iancu, Andreea Petra, croata Klaric și sârboaica Pucarevic sau tinere talentate ale voleiului românesc cum sunt Dobriceanu, Cauc, Teianu și Varga.

Repet: Penicilina s-a terminat. Pregătiți EKG-ul, vine…Medicina!  Vă invităm în tribune miercuri, 30 noiembrie, alături de sportivele noastre.          

Rezultatele etapei a VIII-a:

CSM Lugoj – Penicilina Iași = 3 : 1

S.C.M.Univ. Craiova – S.C.M.U. Pitești = 2 : 3

Unic Piatra Neamț – Medicina Tg. Mureș = 2 : 3

C.S.M. București – C.S.U. Galați = 3 : 0

Volei Alba Blaj – Știința Bacău = 3 : 0

Dinamo București – C.S.M. Târgoviște = 3 : 1

În clasament, înaintea etapei a noua:

clasament-site

Dan H. BRUDIU

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.