S-a lansat în dezbatere publică proiectul de hotărâre pentru impozitele și taxele din Lugoj, pentru anul 2025. Cu cât vor fi indexate acestea

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Primăria Municipiului Lugoj a deschis  procedura de transparenţă decizională a procesului de elaborare a proiectului de stabilire a impozitelor și taxelor locale, pentru 2025.

„Se aprobă indexarea nivelurilor impozitelor şi taxelor locale care constau într­-o anumită sumă în lei sau care sunt stabilite pe baza unei anumite sume în lei, precum şi limitele amenzilor care se fac venit la bugetul local, care se indexează anual pe baza ratei inflaţiei, aplicabile în anul fiscal 2025, cu rata inflaţiei de 10,4 %, conform Anexei la prezenta hotărâre”, se arată în proiect.

Indexarea impozitelor şi taxelor locale este reglementată prin art. 491 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare: „art. 491 (1) în cazul oricărui impozit sau oricărei taxe locale, care constă într-o anumită sumă în lei sau care este stabilită pe baza unei anumite sume în lei, sumele respective se indexează anual, până la data de 30 aprilie, de către consiliile locale, ţinând cont de rata inflaţiei pentru anul fiscal anterior, comunicată pe site-urile oficiale ale Ministerului Finanţelor Publice şi Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Prin excepţie de la prevederile alin. (1), sumele prevăzute în tabelul prevăzut la art. 470 alin. (5) şi (6) din Codul Fiscal, se indexează anual în funcţie de rata de schimb a monedei euro în vigoare în prima zi lucrătoare a lunii octombrie a fiecărui an şi publicată în Jumalul Uniunii Europene şi de nivelurile minime prevăzute în Directiva 1999/62/CE de aplicare la vehiculele grele de marfă pentru utilizarea anumitor infrastructuri. Întregul proiect se află pe site-ul Primăriei Lugoj.

    Denisa GREGA

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.