Robert Şerban şi Pavel Vereş – lansare de carte şi vernisaj la Lugoj

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Avem bucuria de a-i avea ca invitaţi la Lugoj pe binecunoscutul scriitor şi jurnalist timişorean Robert Şerban şi pe artistul plastic Pavel Vereş, care vin în faţa publicului lugojean joi, 13 iulie 2017, de la ora 19.00, la English Pub Art Club, cu lansarea albumului “Ascuns în transparenţă” (Editura Polirom, Iaşi, 2017) şi cu o expoziţie de artă grafică.

Referindu-se la albumul “Ascuns în transparenţă”, semnat de Robert Şerban şi Pavel Vereş, iată ce scrie scriitorul timişorean Mircea Mihăieş: „Digital art şi poezie:  nimic mai firesc, s-ar spune, în acest univers al sincretismelor, al dedublărilor comunicative, al multiplicărilor, al domniei lui pluri. Şi totuşi, puse laolaltă (nu în paralel, nu în confruntare, nu în contrast sau oglindire, ci contopite), cele două sfere au o concreteţe şi o stranietate pline de fervoare. Pe de o parte, lucrările lui Pavel Vereş: efigii ale transparenţei, ale semitonului, ale sugestiei, umbrei, fragilităţii. Într-un crescendo, imaginile devin din ce în ce mai consistente, mai conturate, mai agresive – mai narative chiar. Ele îşi au propria poveste şi propriile instrumente narative. Pe de altă parte, poemele lui Robert Şerban: înşelător confesive, fals retractile şi provocator asertive… Dac-ar fi să numesc metafora unificatoare a acestei cărţi sărbătoreşti, cred că aş vorbi despre o ispită a palimpsestului deturnat. Adică a artei deschiderilor spre încăperi vide, a sugestiilor rapid reprimate, a semnificaţiilor metamorfozate în opusul lor, a răsturnărilor vijelioase de sensuri (dar şi de tehnici compoziţionale). El îmi pare a fi elementul turbo-dinamic – contorsionat, exploziv şi îngăduitor – al unei fericite întâlniri a artelor”.

Atât lansarea albumului “Ascuns în transparenţă”, cât şi vernisajul expoziţiei, sub semnătura poetului Robert Şerban şi a artistului plastic Pavel Vereş, sunt organizate de English Pub Lugoj şi de Biblioteca Municipală Lugoj.

Prezintă Henrieta Szabo și Dan Haica. Programul serii cuprinde și un recital muzical susţinut de Csil­la Gyorgy şi Cristian Veţan.

Scriitorul şi jurnalistul timişorean Robert Şerban – realizatorul emisiunii culturale TV “Piper pe limbă” la TVR Timişoara, redactor la Editura “Brumar” din Timişoara, membru al Filialei Timişoara a Uniunii Scriitorilor din România, excelent promotor cultural al zonei Banatului, şi nu numai – a fost deseori invitatul de onoare al lugojenilor, cu lansări de carte – fie în calitate de autor, fie de prezentator; dintre acestea amintim: “Cinema la mine-acasă” – carte de poezie lansată la Galeria “Pro Arte” Lugoj, în 2 noiembrie 2006; “Ochiul cu streaşină” – carte lansată la Galeria “Pro Arte” Lugoj, în 31 ianuarie 2008; “Moartea parafină” – carte de poezie lansată la Galeria “Pro Arte” Lugoj, în 9 decembrie 2010; în 10 decembrie 2015, la English Pub Lugoj – în cadrul “Colţului de Cultură” – a fost prezent la Lugoj cu o dublă lansare de carte: cu volumul de poezie “Puţin sub linie” şi cu cartea “Livius Ciocârlie. Mai degrabă îmi vine să râd – Dialoguri de Robert Şerban”.

Adriana WEIMER

Despre admin 6441 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.