„Rigoletto” aduce pe scena Operei timișorene invitați din țară și străinătate

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Secțiunea lirică a Festivalului Internațional „Timișoara Muzicală”, care se desfășoară în perioada 5 mai – 2 iunie 2023, include spectacolul de operă „Rigoletto” de Giuseppe Verdi, titlu reprezentativ din creația verdiană care este programat vineri, 12 mai 2023, ora 19:00, la Opera Națională Română din Timișoara. Spectacolul beneficiază de participarea extraordinară a unor artiști invitați din țară și din străinătate – Dragutin Matić (bariton), Diana Alexe (soprană), Paul Lugu (tenor), Ciprian Teodorașcu (conducerea muzicală).

Scrisă în cea mai prolifică perioadă a carierei compozitorului, extrem de populară încă de la premiera ei, Rigoletto rămâne la fel de proaspătă şi plină de forţă până astăzi, bucurându-se de aprecierile criticilor, ale interpreţilor, și nu în ultimul rând, ale tuturor celor care iubesc opera și personajele fantastice ale lui Giuseppe Verdi.

De o bogăţie melodică extraordinară, partitura conține arii faimoase (Questa o quella, La donna e mobile, Caro nome), scene epice concentrate, precum monologul narativ al baritonului (Pari siamo), celebrele duete tată-fiică, din primele două acte, sau faimosul cvartet Bella figlia dell’amore, o analiză muzicală ingenioasă, simultană, a reacţiilor divergente a patru personaje, o culminație muzicală și emoțională, de o perfecțiune rareori egalată în întreaga istorie a operei.

Biletele se pot achiziționa online: https://www.ort.ro/eveniment/593/ro/Rigoletto.html sau la Agenția de bilete (str. Mărăşeşti nr. 2, Tel: 0256/201286, ORAR: duminică – vineri, între orele 11:00 – 19:00, sâmbătă – închis).

 

Vineri, 12 mai 2023, ora: 19.00

RIGOLETTO de Giuseppe Verdi

Spectacol de operă cântat în limba italiană și supratitrat in limbile română și engleză.

Detalii:

https://www.ort.ro/eveniment/593/ro/Rigoletto.html

https://www.facebook.com/events/1290186188586192

Biografii invitați:

Dragutin Matić (bariton): https://www.ort.ro/informatii/ro/322/Dragutin-Matić.html

Diana Alexe (soprană): https://www.ort.ro/informatii/ro/339/Diana-Alexe.html

Paul Lugu (tenor): https://www.ort.ro/informatii/ro/318/Paul-Lungu.html

Ciprian Teodorașcu (conducerea muzicală): https://www.ort.ro/informatii/ro/156/Ciprian-Teodorașcu.html  

Despre admin 6705 articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.