Rezultate remarcabile pentru dansatorii bănățeni

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

La sfârșitul săptămânii trecute, 5 & 6 Noiembrie 2016, sportivii de la clubul SporTim Dance din Timisoara au participat la două dintre cele mai importante competiții de dans sportiv. Clubul SporTim Dance, condus de Andreea si Emanuel Jebeleanu, face parte din elita dansului sportiv românesc, dar si mondial.

Pe de-o parte 4 perechi de dansatori din elita clubului s-au deplasat la Campionatul National de clasă, la Sibiu, de unde s-au întors cu 3 clasări in finalele campionatului, Robert Iris Danciu & Alexandra Dolomet (loc 7 ), Alexandru Voinea & Alexia Schipor (loc 4) si Raul Dolomet & Carla Negoescu (loc 1).
Raul si Carla au reprezentat Timisoara in cadrul categoriei de tineret, dansuri standard. Cei doi minunați dansatori practica acest sport de câțiva ani buni, Raul chiar de la o vârsta foarte frageda, in urma numeroaselor căutări intr-un final dovedindu-se faptul ca a găsit partenera perfecta, in persoana frumoasei Carla.
In cadrul acestui Campionat National, Raul, cu o stare emoțională precară (in urma decesului bunicii in ziua precedenta), împreuna cu partenera sa, au dat dovada de stăpânire a emoțiilor si de tenacitate impresionând brigada de arbitrii cu un dans de excepție, devenind astfel CAMPIONI NAȚIONALI AI ROMANIEI.

Pe de alta parte, la mii de kilometrii distanța, in TARA SOARELUI RĂSARE, timisorenii Sebastian Zicoane & Anca Copos, in vârsta de doar 15 ani, au reusit sa cucerească o sala arhiplină din inima orașului Nanjing.

Dincolo de nenumărate clasări pe primele trepte ale podiumului la zeci de competiții naționale si internaționale, cat si detinatorii titlului de Campioni Naționali ai ROMANIEI, nu o data, nici de doua ori, ci nu mai putin de 6 astfel de titluri.
Chiar dacă au doar 15 ani, au cum s-ar spune „kilometrii de dans in picioare” si culmea ca danseaza chiar împreuna de aproape 8 ani, fiind deci o pereche pe cat de tanara, pe atât de omogena.
Sunt componenți ai loturilor naționale încă de cand aveau 8 anișori, fiind îndeaproape „cizelați” îndeosebi de Andreea Jebeleanu, „a doua mama” cum le place tinerilor sa o numească. Cei doi au reusit in Iunie 2016 sa cucerească întreaga lume, devenind astfel CAMPIONI MODIALI, un record pentru o pereche romaneasca, fiind practic o premiera pentru Romania.
Cu extrem de multe sacrificii din partea parinților, cu nebunia antrenorilor, dar si cu perseverenta celor doi sportivi, Sebi&Anca, si-au luat inima in dinti răspunzând invitatiei primite din partea Federetiei Chineze si au zburat către îndepărtată China, unde, la Nanjing, s-au luptat in pași de dans cu un număr impresionant de perechi, nu mai puțin de 320 de sportivi.
La finele acestei ample competiții internaționale , acești superbi dansatori au reusit sa își mențină poziția, castigand astfel „AURUL”, reușind astfel sa completeze numărul de medalii de aur din acest an, Sebi&Anca castigand toate competițiile din lume la care au participat.

De asemenea, trebuie neaparat sa specificăm ca pe lângă rezultatele remarcabile obținute in dansul sportiv, cei 4 tineri sunt elevi de excepție la doua dintre cele mai reputate colegii din Timisoara. Fetele, ANCA COPOS si CARLA NEGOESCU, sunt liceene la Colegiul Grigore Moisil, iar băieții, SEBASTIAN ZICOANE si RAUL DOLOMET, sunt la Colegiul National Bănățean.

Și Lugojul are doi campioni naționali la dans sportiv! Perechea Baranyai Erik – Ardelean Daria a cucerit titlul național la categoria Clasa B Latino 14-15 ani!

dancemaniaro-1La Campionatul National de clasă, de la Sibiu, şi la Cupa Mirajul Dansului, competiții care au reunit peste 1000 de dansatori, Lugojul, reprezentat de clubul Dance Mania.Ro, prin perechea Baranyai Erik-Ardelean Daria, a reuşitobţină titlul naţional la Clasa B latino 14-15 ani!

O medalie de aur, două medalii de bronz şi un loc 6 în finală au fost rezultatele care au adus Lugojul cu un pas în faţă la Campionatul Naţional.

Perechea Baranyai Erik- Ardelean Daria a dublat aurul de la categoria B Latino 14-15 ani cu bronzul obţinut la categoria B standard 14-15 ani!

Muntean Radu-Drumen Andreea au reuşit obţinerea medaliilor de bronz la categoria B Latino 14-15 ani, un progres fantastic faţă de locul 5 la clasa inferioară, obţinut acum un an.

Bota Lucas – Creţu Raluca au obţinut calificarea în finala clasei D, dintr-un număr de 31 de perechi participante. Locul 6 obţinut de perechea BotaCreţu a fost unul care le-a şi permis avansarea în clasa superioară, clasa C!

Ivănescu Valentin-Kristof Diana au obţinut locul 7 la categoria B Latino 16-18 ani, un singur punct despărţindu-i de calicarea în finala categoriei!

dancemaniaro-1aZgriba Darius – Mosoni Cristina au ocupat locul 12 în semifinalele clasei D 14-15 ani;
Bărbosu Daniel – Dancs Bianca au ocupat locul 18 la clasa D 10-11 ani;
Juchescu Cătălin – Loch Tanya s-au clasat pe locul 25 la categoria E 6-9 ani;
Voaides Ştefan – Andriescu Alexandra s-au clasat pe locul 29 la categoria E 6-9 ani;
Czine RaulHaţegan Alexandra au obţinut locul 53 la E 10-11 ani;
Birăescu Bogdan – Kristof Erika au ocupat locul 11 în semifinalele clasei Hobby 10-11 ani.

În cadrul Cupei Mirajul Dansului, sportivii lugojeni au obţinut următoarele rezultate:

Bărbosu Aida – locul 8 la fete solo 10-11 ani;
Bărbosu Fernanda – locul 2 fete solo 12-15 ani;
Czine Fabio – Masznitza Andra – locul 3 la categoria Precompetiţional 6-9 ani

AL PRESS
Despre admin 6535 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.