Reţeta săptămânii / Pate de ficat

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Ingrediente (4 porții):

100 ml vin, 500 g ficat de pui, 150 g unt, 2 cepe, 5 căței de usturoi, busuioc, sare, piper.

Preparare:

Se curăță ceapa și se toacă mărunt. Se călește în 100 g de unt. Ficatul se curăță de pielițe și se spală. Se pune și el la călit până când își schimbă culoarea. Se asezonează cu sare și piper. Se adaugă un pahar de apă, vin și usturoiul zdrobit. Se lasă la fiert, pe foc mic, până când mai scade din zeamă. Când ficatul s-a fiert se scoate să se răcească pe o farfurie, după care se mixează cu ajutorul unui blender. În funcție de textura dorită, se mai poate adăuga unt. Se presară condimentele și piperul după gust.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.