Rețetă filmată și preparată în cadrul campaniei de educație culinară „Atelierul de gusturi”, inițiată de George Radu, Managing Director al grupului de restaurante Gama.
Ingrediente
- 1 /2 ardei iute
- Puțin ulei de măsline
- 2 grăunțe de usturoi
- 50 g. broccoli
- 50 g. unt
- Piper și sare după gust
- 100 ml. Smântână dulce
- paste linguini
- 1 linguriță cremă de trufe
- 50 ml. Vin alb
- 50 ml. Supă de vită
- 100 g. roșii cherry
- 100 g. mușchi de vită
- Parmezan după gust
Mod de preparare
Se pun pastele în apă clocotită cu sare și cu puțin ulei de măsline (ca să nu se lipească între ele) și se fierb până devin ușor ”al dente”.
Între timp mușchiul de vită se taie bucăți și se trage la tigaie, în ulei de măsline. Se adaugă ardei iute, usturoi tăiat felii, broccoli și se stinge totul cu vin alb. Se pun în tigaie roșiile cherry, supa de vită și untul. Se lasă să clocotească. Se adaugă smântână dulce, cremă de trufe, sare și piper după gust.
Se pun pastele în tigaie, se amestecă bine cu carnea și restul ingredientelor și se scot pe o farfurie. Se rade deasupra parmezan, după gust.
Despre “Atelierul de Gusturi
Programul educațional culinar este inițiat și derulat de George Radu, Managing Director al Grupului de restaurante Gama. Activitățile programului cuprind filmarea și prezentarea online a 100 de retete. Proiectul se desfășoară în perioada octombrie 2016 – septembrie 2017, cu sprijinul următorilor parteneri media (televiziuni, publicaţii tipărite şi online, bloguri): Alege.tv, Cefacemimi?, Coolinaria, Dacic Cool, Diferente si Esente, Graiul Maramuresului, Infoaliment, Infoest, La Bucatarie, Magazin Salajean, Meat & Milk, Mujer, Retetele Marianei, Satmareanul, stiridinbanat.ro, Timisoara Express, Universul Argesean, Ziarul Actualitatea, Ziua de Constanta.
Detalii despre program pot fi găsite pe www.atelieruldegusturi.ro, pe blogul www.atelieruldegusturi.wordpress.com, pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/atelieruldegusturi și pe canalul Youtube .
Despre George Radu
„Crescut” în bucătărie, George Radu și-a descoperit de mic pasiunea pentru arta culinară și afinitatea pentru munca în măcelarie. Implicat timp de 11 ani în afacerile familiei din domeniul alimentar, în 2015 deschide primul restaurant din cadrul grupului Gama. În prezent, Grupul Gama cuprinde 4 restaurante: Gama Fusion Dacia, Gama Berceni, Trattoria Fusione, Gama Take Away.
În octombrie 2016, George Radu începe derularea programului educațional culinar „Atelierul de Gusturi”, cu scopul de a sprijini tinerii bucătari cu sfaturi și informații practice din domeniul culinar.
Lasă un răspuns