Rețeta săptămânii: Mușchi de vită Wellington

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Rețetă filmată și preparată în cadrul campaniei de educație culinară „Atelierul de gusturi”, inițiată de George Radu, Managing Director al grupului de restaurante Gama.

Ingrediente

  • 500 g. Muschi de vită
  • 4 buc. Ciuperci negre
  • Rozmarin
  • 1 ceapă roșie medie
  • Sare grunjoasă
  • 150 g. bacon
  • Piper mozaic
  • Muștar
  • ½ pachet Aluat de foietaj
  • 50 g. Parmezan
  • 2 linguri Ulei
  • 15 g. unt
  • Nuci caju
  • 1 ou

Mod de preparare

Se taie muschiul de vită în 3 bucăți. Se presară masa de lucru cu sare grunjoasă, piper mozaic și rozmarin tăiat mărunt. Se trece mușchiul prin condimente și se pune la prăjit în ulei și unt topit. Se prăjește muschiul până se rumenește.

Pentru umplutură, ceapa roșie se taie, se călește în ulei, se adaugă ciuperci negre tăiate cubulețe, unt, bacon, se lasă la călit, apoi se toacă totul.

Aluatul de foietaj se întinde pe masă, se adaugă umplutura, se rade parmezan, apoi se presară nuci caju. Se adaugă mușchiul rumenit și uns cu muștar și se învelește în aluat. Se înțeapă aluatul cu o furculiță și se unge cu gălbenuș de ou. Se presară chimen și sare grunjoasă, apoi se lasă la cuptor 25 minute.

2Despre “Atelierul de Gusturi

Programul educațional culinar este inițiat și derulat de George Radu, Managing Director al Grupului de restaurante Gama. Activitățile programului vor cuprinde filmarea și prezentarea online a 100 de retete. Proiectul se desfășoară în perioada octombrie 2016 – septembrie 2017, cu sprijinul următorilor parteneri media (televiziuni, publicaţii tipărite şi online, bloguri): Alege.tv, Cefacemimi?,  Coolinaria, Dacic Cool, Diferente si Esente, Fabrica de carne, Fabrica de lapte, Graiul Maramuresului, Infoaliment, Infoest, La Bucatarie, Magazin Salajean, Mujer, Retetele Marianei, Satmareanul, stiridinbanat.ro, Timisoara Express, Universul Argesean, Ziarul Actualitatea, Ziua de Constanta.

Detalii despre program pot fi găsite pe www.atelieruldegusturi.ro, pe blogul www.atelieruldegusturi.wordpress.com, pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/atelieruldegusturi și pe canalul Youtube .

Despre George Radu

„Crescut” în bucătărie, George Radu și-a descoperit de mic pasiunea pentru arta culinară și afinitatea pentru munca în măcelarie. Implicat timp de 11 ani în afacerile familiei din domeniul alimentar, în 2015 deschide primul restaurant din cadrul grupului Gama. În prezent, Grupul Gama cuprinde 4 restaurante: Gama Fusion Dacia, Gama Berceni, Trattoria Fusione, Gama Take Away.

În octombrie 2016, George Radu începe derularea programului educațional culinar „Atelierul de Gusturi”, cu scopul de a sprijini tinerii bucătari cu sfaturi și informații practice din domeniul culinar.

1

AL PRESS

Despre admin 6623 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.