Rețeta săptămânii / Musaca de cartofi cu cașcaval

Ingrediente: (9 porții): 800 g carne tocată, 100 ml suc de roșii, 400 g brânză, 100 g unt, 200 ml lapte, 100 g cașcaval, 1 kg cartofi, 2 cepe, ulei, sare, piper.

Preparare: Se toacă cepele mărunt și se prăjesc în 4 linguri de ulei. Se adaugă carnea tocată, sare și piper, și se toarnă sucul de roșii. Se lasă pe foc mic, până se pătrunde carnea și scade. Se fierb cartofii, se scot, se pasează și se freacă cu untul și laptele. La final se adaugă brânza rasă. Se montează musacaua. Se unge cu unt o tavă întinsă. Se întinde o treime din carne și se acoperă cu o treime din piure. Se repetă asta de încă două ori. Deasupra va fi un strat de piure, pe care se presară puțin cașcaval ras. Se coace 20 minute la foc moderat.

Urmărește-ne pe Telegram  și  Google News

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.