Rețeta săptămânii: Doradă mediteraneană

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Rețetă filmată și preparată în cadrul campaniei de educație culinară „Atelierul de gusturi”, inițiată de George Radu, Managing Director al grupului de restaurante Gama.

Ingrediente

  • 400 g. doradă (o bucată)
  • 50 g. măsline kalamata
  • 60 g. roșii cherry
  • 5 căței de usturoi
  • 3-4 felii de lămâie
  • Sare și piper după gust
  • Rozmarin
  • 100 ml. Supă de pește
  • 50 ml. Vin alb
  • 50 ml. Ulei
  • 10 g. pătrunjel
  • 20 g. unt

Mod de preparare

Se prăjește bine dorada, pe ambele părți, în ulei de măsline. Se adaugă roșii cherry, măsline Kalamata și felii de lămâie. Se stropește total cu vin alb și supă de pește. Se adaugă untul tăiat cubulețe și se condimentează cu pătrunjel, piper, sare, rozmarin și usturoi.

Se servește alături de o felie de lămâie și un pahar cu vin alb.

Despre “Atelierul de Gusturi

Programul educațional culinar este inițiat și derulat de George Radu, Managing Director al Grupului de restaurante Gama. Activitățile programului cuprind filmarea și prezentarea online a 100 de retete. Proiectul se desfășoară în perioada octombrie 2016 – septembrie 2017, cu sprijinul următorilor parteneri media (televiziuni, publicaţii tipărite şi online, bloguri): Alege.tv, Cefacemimi?,  Coolinaria, Dacic Cool, Diferente si Esente, Graiul Maramuresului, Infoaliment, Infoest, La Bucatarie, Magazin Salajean, Meat & Milk, Mujer, Retetele Marianei, Satmareanul, stiridinbanat.ro, Timisoara Express, Universul Argesean, Ziarul Actualitatea, Ziua de Constanta.

Detalii despre program pot fi găsite pe www.atelieruldegusturi.ro, pe blogul www.atelieruldegusturi.wordpress.com, pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/atelieruldegusturi și pe canalul Youtube .

Despre George Radu

„Crescut” în bucătărie, George Radu și-a descoperit de mic pasiunea pentru arta culinară și afinitatea pentru munca în măcelarie. Implicat timp de 11 ani în afacerile familiei din domeniul alimentar, în 2015 deschide primul restaurant din cadrul grupului Gama. În prezent, Grupul Gama cuprinde 4 restaurante: Gama Fusion Dacia, Gama Berceni, Trattoria Fusione, Gama Take Away.

În octombrie 2016, George Radu începe derularea programului educațional culinar „Atelierul de Gusturi”, cu scopul de a sprijini tinerii bucătari cu sfaturi și informații practice din domeniul culinar.

dorada-1a

AL PRESS

Despre admin 6660 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.