Rețetă filmată și preparată în cadrul campaniei de educație culinară „Atelierul de gusturi”, inițiată de George Radu, Managing Director al grupului de restaurante Gama.
Ingrediente
- 1 kg. coaste de porc
- 5 g. sare
- Condimente:
- 10 g. piper mozaic
- 10 g. usturoi granulat
- 10 g. boia afumată
- 3 frunze de dafin
- 5 g. cimbru
- 2 g. curcumă
- 100 ml. Coca-Cola
- 100 ml. bere
- 50 ml. sos Barbeque
- 300 ml. ulei vegetal
Mod de preparare
Se pregătește o marinată din sare, condimente (piper mozaic, usturoi granulat, boia afumată, frunze de dafin, cimbru, curcumă), Cola, bere, ulei și sos Barbeque.
Se presară piper mozaic și sare într-o tavă, se pun coastele de porc și se condimentează bine cu piper și sare. Se adaugă sosul marinat, se amestecă bine cu coastele și se lasă la frigider timp de 24 ore.
Apoi se pun coastele la cuptor, la 160 grade, timp de 180 de minute.
Despre “Atelierul de Gusturi
Programul educațional culinar este inițiat și derulat de George Radu, Managing Director al Grupului de restaurante Gama. Activitățile programului cuprind filmarea și prezentarea online a 100 de retete. Proiectul se desfășoară în perioada octombrie 2016 – septembrie 2017, cu sprijinul următorilor parteneri media (televiziuni, publicaţii tipărite şi online, bloguri): Alege.tv, Cefacemimi?, Coolinaria, Dacic Cool, Diferente si Esente, Graiul Maramuresului, Infoaliment, Infoest, La Bucatarie, Magazin Salajean, Meat & Milk, Mujer, Retetele Marianei, Satmareanul, stiridinbanat.ro, Timisoara Express, Universul Argesean, Ziarul Actualitatea, Ziua de Constanta.
Detalii despre program pot fi găsite pe www.atelieruldegusturi.ro, pe blogul www.atelieruldegusturi.wordpress.com, pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/atelieruldegusturi și pe canalul Youtube .
Despre George Radu
„Crescut” în bucătărie, George Radu și-a descoperit de mic pasiunea pentru arta culinară și afinitatea pentru munca în măcelarie. Implicat timp de 11 ani în afacerile familiei din domeniul alimentar, în 2015 deschide primul restaurant din cadrul grupului Gama. În prezent, Grupul Gama cuprinde 4 restaurante: Gama Fusion Dacia, Gama Berceni, Trattoria Fusione, Gama Take Away.
În octombrie 2016, George Radu începe derularea programului educațional culinar „Atelierul de Gusturi”, cu scopul de a sprijini tinerii bucătari cu sfaturi și informații practice din domeniul culinar.
AL PRESS
Descoperă mai multe la Actualitatea Online
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.
Lasă un răspuns