Reîncepe bătălia politică între liberali și pesediști

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Miercuri, 11 octombrie, liberalii lugojeni (Claudiu Buciu, preşedintele PNL, Mihai Anghel şi Bogdan Blidariu, consilieri locali) au susţinut o conferinţă de presă în care și-au exprimat părerea despre proiectele inițiate de primarul Francisc Boldea, mai cu seamă despre reabilitarea zonei centrale a oraşulului.

Liberalii vor să-i propună primaru-lui să folosească banii pentru dezvol-tarea unor proiecte privind Sănătatea şi Educaţia. “În 2016, domnul Bol-dea propunea reabilitarea zonei centrale, respectiv a străzii Mocioni şi a platoului Casei de Cultură a Sin-dicatelor, precum şi construirea unui sens giratoriu la capul Podului de Fier. În 2016, pe lista de investiţii este prevăzută reabilitarea străzii Al. Mocioni, tronsoanele 1, 2 și 3 – execu-ţie, pentru suma de 21,6 milioane de lei, adică aproximativ cinci milioane de euro.

Nu s-a realizat nimic în 2016. A fost o promisiune frumoasă, înainte de alegeri. Boldea ne-a spus că are cel mai mare buget din istoria Lugojului, însă nu s-a realizat nimic în legătură cu această investiţie. Nici proiect nu a avut. În 2017 revine cu această investiţie în buget, dar o numeşte altfel, reabilitare strada Mocioni, tronson 1, adică nu toate trei, doar un tronson și cu aceiaşi bani. Tot cinci milioane de euro. Nu înţelegem de unde vine diferenţa asta”, a declarat Claudiu Buciu, preşedintele PNL Lugoj. Liberalii au mai spus că vor trimite 12.000 de scrisori lugojenilor pentru a afla părerea acestora despre proiectele primarului, dar și pentru a cunoaște opinia cetățenilor vizavi de priorităţile oraşului. PNL Lugoj susţine că investițiile sunt necesare în sănătate și educație și că toţi aceşti bani trebuie să meargă spre reabilitarea spitalului municipal şi a şcolilor din oraș.

Concret, liberalii propun ca până în anul şcolar 2018-2019, să fie reabilitate toate sălile care vor găzdui copii în clasa zero, să se reabiliteze grupurile sanitare din şcolile cu clasele I-IV și să fie reabilitate și terenurile de sport din şcolile gimnaziale. PNL Lugoj mai dorește să se finalizeze odată și grădiniţa din Balta Lată, unde lucrările stagnează de 12 ani. „Mai dorim achiziţionarea grădiniţei de pe str. Traian Grozăvescu. pentru care plătim chirie 1600 de euro. Proprietarii nu mai doresc să investească în re-abilitarea acestei grădiniţe, singura soluție fiind cumpărarea ei. În ceea ce privește spitalul municipal, e necesară renovarea bucătăriei, a secţiei de infecţioase, a celei de chirurgie, urologie şi ATI, a subsolului şi a secţiei de interne. Trebuie achiziţionat un tomograf, pentru că lugojenii, în loc să beneficeze gratuit de acest serviciu, trebuie să plătească. Mai trebuie cumpărat un aparat Röntgen şi un criostat”, a încheiat preşedintele PNL.

Despre admin 6637 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.