
Registrul Auto Român (RAR) atrage atenţia posesorilor de autovehicule să aibă grijă unde își repară autovehiculul şi să aleagă un atelier autorizat. Potrivit instituției, anul trecut a desfășurat peste 4.500 de acțiuni de control în toată zona de competență, ateliere de reparații, ateliere TLV, parcuri de dezmembrări, iar pentru abaterile constatate s-au aplicat sancțiuni în valoare de 7,3 milioane de lei și s-au dispus măsuri complementare.
„Folosirea unor componente omologate, dar montate la un atelier clandestin, nu înseamnă automat o lucrare bine realizată”, a transmis, luni, RAR. Existența în piață a pieselor auto de calitate nu este o garanție că reparațiile sunt conforme, dacă operațiunile nu se desfășoară în cele 12.500 de atelierele autorizate RAR, arată instituția.
„Le recomandăm posesorilor de autovehicule să se gândească din următoarea perspectivă la economia pe care cred că o fac atunci când aleg să meargă într-un atelier improvizat. În cazul în care calitatea lucrărilor nu este cea dorită, nu există o garanție reală pentru intervenția efectuată, iar apoi intervine dificultatea în a demonstra că autovehiculul va fost reparat în acel atelier, atunci când sesizați autoritățile. Altfel spus, acțiunile legale împotriva persoanelor neautorizate care desfășoară activități de reparații necesită mai mult timp și mai multe resurse implicate”, a declarat Mihai Dogărescu, șeful Direcției Supraveghere Piață.
„Doar anul trecut am blocat, după ce am răspuns solicitărilor venite din partea autorităților vamale, 18 transporturi de componente auto neconforme cu normele europene.
Existența în piață a pieselor auto de calitate nu este o garanție că reparațiile sunt conforme, dacă operațiunile nu se desfășoară în atelierele autorizate RAR, aproximativ 12.500 la număr la finalul anului trecut.
Pe site-ul www.rarom.ro este disponibilă lista service-urilor autorizate, detaliată în funcție de tipul de intervenție pentru care este autorizat service-ul respectiv. Țineți cont de faptul că un atelier autorizat pentru tinichigerie, de exemplu, nu poate efectua în siguranță intervenții asupra sistemelor esențiale ale unui vehicul”, precizează RAR.
Anul trecut, RAR a desfășurat peste 4.500 de acțiuni de control în toată zona de competență (ateliere de reparații, ateliere TLV, parcuri de dezmembrări etc), iar pentru abaterile constatate s-au aplicat sancțiuni în valoare de 7.3 milioane de lei și s-au dispus măsuri complementare.
Descoperă mai multe la Actualitatea Online
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.
Lasă un răspuns