Reduceri CFR la bilete şi abonamente pentru elevi şi studenţi

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

La început de an universitar / şcolar, CFR Călători recomandă studenţilor şi elevilor să îşi achiziţioneze din timp biletele / abonamentele dorite pentru a călători spre / dinspre locul în care învaţă.

Reduceri la abonamente

Atunci când se fac calcule legate de economisirea banilor și de valorificarea timpului, pentru cei care călătoresc frecvent cu trenul, o soluție avantajoasă este ABONAMENTUL!

■ Elevii si studentii beneficiază de abonamente pentru elevi, respectiv studenți, la trenurile Regio (contravaloarea acestor abonamente reprezentând 50% reducere din valoarea abonamentelor lunare). Reducerile sunt valabile pentru călătoriile la clasa a II-a , se eliberează pentru distanțe de până la 300 km, iar numărul calatoriilor incluse este nelimitat. Aceste abonamente se acordă în baza carnetului de elev, respectiv a legitimatiei de „reducere la transport” pentru studenți, vizate pe anul școlar / universitar în vigoare.

Reduceri la bilete

Studenţii la zi din învăţământul de stat sau privat acreditat beneficiază , în baza legitimaţiei de student “reducere la transport”, de o reducere de 50% pentru un număr nelimitat de călătorii cu trenurile Regio.

În baza carnetului de cupoane, studenţii pot efectua 6 ,18, 24 de călătorii cu trenurile InterRegio, clasa a II-a în decursul unui an, cu o reducere de 50% .

Elevii din clasele 0 – 12 beneficiază, în baza carnetului de elev sau a adeverinţei pentru clasa pregătitoare, de o reducere de 50% la cumpărarea unui bilet de tren Regio, clasa a II-a.

Pentru începutul anului școlar / universitar 2016-2017, călătoria cu trenul se face în baza biletului / abonamentului și a următoarelor documente:    

În baza carnetului de elev, respectiv a legitimației de student „reducere la transport” vizate pentru anul școlar 2015-2016, elevii din învățământul obligatoriu, profesional și liceal acreditat / autorizat vor putea cumpăra bilete / abonamente cu reducere până la data de 9 octombrie 2016 inclusiv, iar studenții până la data de 31 octombrie inclusiv.

calatori-tren 1aElevii din clasele I, din clasele a IX-a (în perioada 12 septembrie -9 octombrie 2016 inclusiv), precum și studenții de anul I (în perioada 1 octombrie 31 octombrie 2016 inclusiv) pot cumpăra bilete / abonamente cu reducere în baza unei adeverințe eliberate de către unitatea de învățământ de apartenență, în cazul în care aceasta nu le-a eliberat carnetul de elev / legitimația de student „reducere la transport”.

Ulterior datelor de 9 și 31 octombrie2016 , NU se vor mai accepta adeverințele pentru procurarea biletelor /abonamentelor, ci doar carnetele de elev, respectiv legitimațiile de student „reducere la transport” care trebuie vizate pentru anul școlar / universitar 2016-2017.

Exemple de prețuri la abonamente cu reducere de 50%

Iată câteva exemple de preţuri, practicate la abonamente cu reducere de 50%, pe cursele operate de CFR: Simeria – Deva – Simeria – 35,75 lei; Timişoara Nord – Giarmata – Timişoara Nord – 40,95 lei; Timişoara Nord – Jebel – Timişoara Nord – 46,20 lei; Timişoara Nord – Jimbolia – Timişoara Nord – 55,65 lei; Arad – Chişineu Criş – Arad – 71,40 lei; Timişoara Nord – Arad – Timişoara Nord – 76,65 lei; Deva – Săvârşin – Deva – 96,60 lei.

De asemenea, abonamentul lunar, de elev sau de student, cu 42 de călătorii, pe ruta Brăila-Galați- Brăila este de 55,65 lei ( față de prețul integral, care este 111,30 lei).

Pentru informaţii actualizate despre circulaţia trenurilor, călătorii sunt rugaţi să consulte pagina de internet a companiei www.cfrcalatori.ro, să ne contacteze la numărul de telefon 026/493806 din Gara Timişoara Nord  sau să se adreseze personalului din stații şi agenţii de voiaj.

AL PRESS

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.