Reconfortant și clar: C.S.M. Lugoj – S.C.M. Universitatea Craiova 3:0 (25:22, 25:22, 25:12)

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Nu e o noutate că, indiferent de pozițiile din clasament sau locul disputei, Lugojul și Craiova au oferit spectatorilor jocuri echilibrate, cu deznodământ surprinzător în multe cazuri. O rivalitate frumoasă între o fostă campioană a voleiului feminin și un centru devenit de tradiție care își serbează în acest campionat cei șapte ani…de volei în elită. Cu un plus evident de moral după excelentului joc încheiat cu victorie în fața dinamovistelor bucureștene, sportivele antrenate de Valerijan Luka au abordat partida cu dorința unui succes absolut necesar ca impuls pentru următoarele două etape, în care C.S.M. Lugoj joacă la Pitești (12.11.) și, pe teren propriu, cu Penicilina Iași (19.11.).

Pe bancă din acest sezon cu Daniel Săvoiu – antrenor principal și fosta mare campioană Pușa Dina – antrenor secund, Craiova prezenta ca atu-uri în deplasarea din  Banat experiența sârboaicei Ana Jakšić și bulgăroaicei Irena Mishonova, alături de fostele internaționale române Mihaela Truță și Adina Stanciu. Iar întâlnirea cu Lugojul era una din care oltencele mizau pe obținerea de seturi, chiar puncte în clasament. De data aceasta însă opoziția lugojencelor a fost una eficientă de-a lungul întregii partide, chiar și în relativul echilibru al primelor două seturi. Ușor obosită după maratonul cu Dinamo, echipa gazdă a controlat totuși  permanent situația, impunându-și jocul mult mai variat și ofertant ca soluții. Cu un plus evident în a treia parte a meciului, când serviciul și blocajul au determinat marea diferență pe tabelă. În marea parte a timpului cu Ciocian la coordonare, Krasteva ca universal, Rus și Bălae extreme, DeGeest și Canea pe centru, Rotaru libero. Finalmente rezultând un succes de trei puncte – obiectiv îndeplinit – exact în momentul în care situația în clasament le solicita, înaintea unor ciocniri cu Piteștiul și Iașiul,  ce vor fi cu siguranță mult mai dificile.

Primul, în Trivale, sâmbătă, 12 noiembrie, de la orele 13,30 : SCMU Pitești – CSM Lugoj (în direct la Digi Sport), împotriva unor gazde care au pornit în trombă turul, cu victorii de trei puncte la Galați și pe teren propriu cu Mureșul, al doilea în Lugoj, 19 noiembrie, când ne va vizita revelația startului de retur, învingătoarea cu 3:0 a C.S.M.-ului din București, Penicilina Iași.

Dens și incomod, continuă un tur cu scoruri surprinzătoare, așa cum anticipam. În care Bacăul bate Târgoviște, pierzând la CSM București, la rândul ei învinsă de Iași, care cedează categoric la Piatra Neamț. În care Dinamo bate clar la Piatra și acasă pe Bacău, suferind apoi corecția de la Lugoj, unde Piatra a cedat extrem de greu ! Echilibrată și grea, o competiție în care organizarea mai puțin bună și, în consecință, pașii greșiți vor costa scump…

C.S.M Lugoj

Ionela Canea, Ramona Rus, Krista DeGeest, Gabriela Bălae, Adriana Rotaru, Alexandra Warren, Olga Krasteva, Sophie Godfrey, Lorena Ciocian, Natalia Preda, Daiana Roman,  Georgiana Popa, Noemi Csilag, Arina Ivașcu. Pe banca tehnică: Valerijan Luka (antrenor principal), Uglesa Segrt (antrenor secund), Vasile Canea (preparator fizic).

Au condus partida:  Marius Șanta (Cluj), Alina Suciu (Oradea). Observator F.R.V. : Adrian Apetrei (Ploiești)

 

Etapa a VI-a (sâmbătă, 5.11):

CSM Lugoj – S.C.M.Univ. Craiova = 3 : 0 (25:22, 25:22, 25:12)

Volei Alba Blaj – S.C.M.U. Pitești = 3 : 0 (25:20, 25:16, 25:14)

Unic Piatra Neamț – Penicilina Iași = 3 : 0 (25:21, 25:15, 25:17)

Dinamo București – C.S.U. Galați = 3 : 0 (25:14, 25:14, 25:22)

C.S.M. Târgoviște – Medicina Tg. Mureș = 3 : 0 (25:15, 25:16, 25:8)

C.S.M. București – Știința Bacău = 3 : 0 (25:19, 25:23, 26:24)

 

Dan H. BRUDIU

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.