Recomandări și măsuri privind circulația trenurilor în perioada următoare

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

În contextul unui trafic crescut care se anunță pentru zilele următoare spre destinațiile turistice de pe litoral și zonele montane, CFR Călători operează cu întreg parcul activ de material rulant și va aloca operativ capacități suplimentare trenurilor la care se înregistrează cele mai mari solicitări, în funcție de disponibilități.

În această perioadă, în parcurs, în Depouri și Revizii de Vagoane se fac verificări suplimentare la instalațiile de climatizare pentru diminuarea și evitarea defectărilor de natură tehnică. Cu toate acestea, pot apărea situații neprevăzute și disfuncționalități la temperaturi extreme de peste 35 de grade care la nivelul şinei şi a cutiei vagonului pot însemna și peste 50 de grade Celsius.

Pentru derularea traficului în condiţii de siguranţă, în contextul avertizărilor meteo emise de Administrația Națională de Meteorologie, CFR Infrastructură poate reduce viteza de circulație a trenurilor în anumite intervale orare, pe anumite porțiuni de cale ferată. https://goo.gl/jGDbHo

Reducerea vitezei de circulaţie, în anumite intervale de timp, în care temperaturile depăşeşc limitele normale, este o măsură obligatorie pentu siguranţa traficului feroviar, aplicată de majoritatea administraţiilor de cale ferată din lume, nu doar din România. Rugăm pasagerii ca înainte de efectuarea călătoriei să solicite informaţii despre posibilele întârzieri ale trenurilor.

RECOMANDĂRI pentru pasageri la călătoria cu trenul în condiții de caniculă.

Pentru toți pasagerii și în special pentru persoanele cu sensibilitate crescută la căldură sau care nu suportă temperaturile ridicate din cauza unor afecțiuni medicale, recomandăm:

 • să aibă o sticlă cu apă;
 • să aibă medicația necesară în caz de nevoie;
 • dacă se simt rău în timpul călătoriei sau dacă observă că o persoană are nevoie de ajutor să anunțe imediat personalul de tren.

În caz de nevoie, în unele trenuri și în gări personalul feroviar este pregătit să ofere apă călătorilor.

 

INFO UTILE:

 • 0219521 – info CFR;
 • numerele de telefon de la stațiile CFR

https://aplicatii.cfrcalatori.ro/images/pdf/informatiiutile/Informatii_telefonice_statiiCFR.pdf ;

 • 021.319.0358 Biroul Relaţii cu Publicul din Gara de Nord Bucureşti;
 • https://www.facebook.com/CFRCalatori.ro/
  – https://www.facebook.com/cfrinfrastructura/
  – în pagina TRENUL MEU (http://www.cfr.ro/index.php/cauta-tren), introduceţi numărul trenului în căsuţa indicată şi click pe Informații tren. Obtineţi informaţii în timp real despre opriri, întârzieri, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire.

 • înainte de plecarea la drum informați-vă telefonic pentru date actualizate despre mersul trenului cu care intenționați să călătoriți sau verificați tabelele de sosire/plecare, actualizate din minut în minut pe site-ul www.cfr.ro, secțiunea CAMERE WEB.

 • RESTITUIRE contravaloare bilete:

  Pasagerii care și-au cumpărat bilete/abonamente şi nu pot să efectueze călătoria în situații de forță majoră, vor primi, la cerere, contravaloarea pentru parcursul neefectuat, conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare. Mai multe detalii despre condiţiile de restituire a tarifelor de transport sunt disponibile pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea Tarife în țară – https://www.cfrcalatori.ro/ro/tarife-tara/renuntare-calatorie

  AL PRESS

  Despre admin 6448 de articole
  Nicolae Silade, poet și jurnalist

  Fii primul care comentează

  Lasă un răspuns

  Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.