Recomandări pentru un sejur în Atena. 8 obiective turistice deosebite

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Sursă foto: https://unsplash.com/photos/ZGF0_S20uRw 

Atena este capitala Greciei, înconjurată de munți și peisaje inedite, este o destinație excelentă pentru o vacanță binemeritată! O zi nu este suficientă să descoperi toate frumusețile pe care ți le oferă acest oraș, așa că fie un city-break, fie un concediu de o săptămână, nu vei rămâne niciodată fără obiective de vizitat și drumeții de realizat!

Bucură-te de un sejur în Atena întocmai așa cum ți-ai dorit! Petrece alături de prietenii și familia ta o vacanță de neuitat și descoperă cele 8 obiective turistice deosebite pe care nu trebuie să le ratezi!

Acropole și Templul Parthenon

Unele dintre cele mai importante și îndrăgite obiective de către turiștii de pretutindeni sunt Acropole și Templul Parthenon. Acestea sunt întâlnite pe o stâncă înaltă, fiind înconjurată de întregul oraș Atena; oferindu-ți deci o panoramă irezistibilă! În această zonă vei putea vizita faimosul Templu Parthenon, alături de Acropole, ruinele Erechtheion, ruine ale vechilor civilizații, dar și Muzeul Acropolei, aflat la poalele muntelui.

Agora Greciei Antice

Atena găzduiește două agore (piața sau locul în care se țineau discursuri publice) inedite, iar una dintre acestea este Agora Antică, fiind recunoscută în trecut drept centrul vieții sociale și comerciale unde oamenii făceau comerț și purtau diferite discuții. Tot aici se desfășurau numeroase evenimente sociale, precum teatru, sporturi și chiar aveau loc întrunirile persoanelor importante care luau decizii pentru populația Greciei Antice.

Agora Romană

Agora Romană datează din timpul domniilor împăraților Cezar și Augustus. Vei fi uluit de ruinele Porții Atenei Archegetis, de coloanele mari ale templelor, dar și de picturile rămase încă din Grecia romană, Turnul Vânturilor etc. Este o zonă impresionantă pe care o poți vizita în Atena.

Templul lui Hefaistos

Templul lui Hefaistos se află în apropierea Agorei Antice, fiind așezat în vârful dealului Agoraios Kolonos. Hefaistos a fost zeul focului, al metalelor și al metalurgiei. Edificiul este înconjurat de o grădină naturală impresionantă, loc în care vei descoperi și alte ruine, obiecte și așezăminte ale Greciei din trecut.

Stadionul Panathenaic 

Stadionul Panathenaic sau Stadionul Olimpic este una dintre cele mai mari clădiri ale Atenei Antice; aici fiind găzduite Jocurile Panathenaice unde sportivii concurau nud pe pistele de alergare. În prezent, stadionul a fost renovat cu scaune noi din marmură, iar turiștii pot vizita un edificiu autentic. La fiecare 4 ani, Flacăra Olimpică este adusă în Atena, la Stadionul Panathenaic.

Palatul și grădinile Zappeion

Un parc impresionant, cu vegetație diversă și excelent pentru plimbările relaxante de seară, Zappeion găzduiește palmieri, flori din soiuri variate, bambus, portocali și lămâi, dar și iazuri cu broaște țestoase, pești și rațe. Intrarea este liberă, iar în mijlocul grădinii vei putea descoperi Palatul Zappeion.

Muntele Lykavittos

Muntele Lykavittos oferă o panoramică irezistibilă pe care nu trebuie să o ratezi! La 227 de metri înălțime vei putea vedea de sus întreaga Atena, alături de Acropole, Stadionul Olimpic, Agorele Antice și Romane etc. Vei avea ocazia să deguști mâncăruri tradiționale grecești și să vizitezi biserica ce poate fi observată de la poalele muntelui. Pentru a ajunge la vârf poți urca la pas pe o potecă ce înconjoară dealul, prin pădure sau cu funicularul.

Templul lui Zeus

Templul lui Zeus este cel mai mare templu din Grecia Antică. În vremea din urmă a fost un edificiu impresionant cu peste o sută de coloane din marmură, însă în prezent mai sunt doar 16, una dintre ele fiind așezată orizontal. În apropierea Templului lui Zeus vei putea vizita un parc mereu verde ce găzduiește vechile băi romane antice.

Un sejur în Atena este de nelipsit în acest sezon estival! Descoperă obiectivele turistice impresionante, listate în acest articol, alături de alte peisaje inedite și experiențe pe care nu le vei uita!

Despre admin 6661 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.