Recital susținut de elevii Școlii de Muzică la Colocviului Național de Folclor Sabin V. Drăgoi

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Duminică, 8 octombrie 2017, Școala Gimnazială din Belinț a găzduit cea de-a VI-a ediție a Colocviului Național de Folclor „Sabin V. Drăgoi”. După alocuțiuni, prezentări ale revistelor literar-culturale din spațiul bănățean, lansări de carte, precum și comunicări științifice ale diverselor personalități din domeniul folclorului literar și muzical, Școala Gimnazială de Muzică „Filaret Barbu” din Lugoj a oferit un dar muzical, un recital vocal-instrumental, susținut de elevi valoroși, cărora le-au fost acordate diverse distincții la concursurile de profil, și tineri profesori, profesioniști într-ale muzicii.

Momentul muzical a adus un dram de bucurie și veselie în rândul participanților la colocviu, atrăgând privirile tuturor, dar primind și zâmbetele și aplauzele binemeritate din partea auditoriului. Acțiunea a făcut parte din proiectul „Pianina călătoare”, inițiat de către Școala „Filaret Barbu”, în frunte cu directoarea Liliana Bidiviu și prof. dr. Constantin-Tufan Stan, cel care a și făcut o serie de eforturi lăudabile, cu scopul de a obține o pianină digitală din partea inimoasei organizații Rotary Club. Scopul acestor deplasări tematice în diferite școli din mediul rural și urban este tocmai acela de a promova muzica, un adevărat tezaur al spațiului bănățean și nu numai.

Cu mic, cu mare, artiștii care au încântat publicul prezent la această benefică întâlnire sunt următorii: Alexandru MOȚ – pian, clasa a II-a (prof. Raluca MICLĂUȘ); Ana BĂLTĂREȚU – pian, clasa a IV-a (prof. Ramona CRINA); Patricia ROȘCA – pian, clasa a IV-a (prof. Ramona CRINA); Evelyn BORDEA – vioară, clasa a V-a (prof. Lavinia FURDUI); Andrei BECHERU – vioară, clasa a V-a (prof. Remus LAȚA); Andrei BERLO – vioară, clasa a V-a (prof. Valentina VASILIU); Ana-Ilinca PFEIFFER – pian, clasa a VI-a (prof. dr. Constantin-T. STAN); Eusebiu-Thomas FLOREA – pian, clasa a VII-a (prof. Andreia FLOREA); Alexandra Marcelina SZILAGHI – vioară, clasa a VIII-a (prof. Valentina VASILIU); Prof. Lavinia FURDUI – vioară; Prof. drd. Darius IORDĂNESCU – bariton, cadru didactic asociat al Facultății de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest din Timișoara.

Coordonatori proiect: prof. Liliana BIDIVIU, director, și prof. dr. Constantin-T. STAN, membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România.

Călin Florin POPEȚ

Despre admin 6541 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.