Recital susținut de elevii Școlii de Muzică la Colocviului Național de Folclor Sabin V. Drăgoi

Duminică, 8 octombrie 2017, Școala Gimnazială din Belinț a găzduit cea de-a VI-a ediție a Colocviului Național de Folclor „Sabin V. Drăgoi”. După alocuțiuni, prezentări ale revistelor literar-culturale din spațiul bănățean, lansări de carte, precum și comunicări științifice ale diverselor personalități din domeniul folclorului literar și muzical, Școala Gimnazială de Muzică „Filaret Barbu” din Lugoj a oferit un dar muzical, un recital vocal-instrumental, susținut de elevi valoroși, cărora le-au fost acordate diverse distincții la concursurile de profil, și tineri profesori, profesioniști într-ale muzicii.

Momentul muzical a adus un dram de bucurie și veselie în rândul participanților la colocviu, atrăgând privirile tuturor, dar primind și zâmbetele și aplauzele binemeritate din partea auditoriului. Acțiunea a făcut parte din proiectul „Pianina călătoare”, inițiat de către Școala „Filaret Barbu”, în frunte cu directoarea Liliana Bidiviu și prof. dr. Constantin-Tufan Stan, cel care a și făcut o serie de eforturi lăudabile, cu scopul de a obține o pianină digitală din partea inimoasei organizații Rotary Club. Scopul acestor deplasări tematice în diferite școli din mediul rural și urban este tocmai acela de a promova muzica, un adevărat tezaur al spațiului bănățean și nu numai.

Cu mic, cu mare, artiștii care au încântat publicul prezent la această benefică întâlnire sunt următorii: Alexandru MOȚ – pian, clasa a II-a (prof. Raluca MICLĂUȘ); Ana BĂLTĂREȚU – pian, clasa a IV-a (prof. Ramona CRINA); Patricia ROȘCA – pian, clasa a IV-a (prof. Ramona CRINA); Evelyn BORDEA – vioară, clasa a V-a (prof. Lavinia FURDUI); Andrei BECHERU – vioară, clasa a V-a (prof. Remus LAȚA); Andrei BERLO – vioară, clasa a V-a (prof. Valentina VASILIU); Ana-Ilinca PFEIFFER – pian, clasa a VI-a (prof. dr. Constantin-T. STAN); Eusebiu-Thomas FLOREA – pian, clasa a VII-a (prof. Andreia FLOREA); Alexandra Marcelina SZILAGHI – vioară, clasa a VIII-a (prof. Valentina VASILIU); Prof. Lavinia FURDUI – vioară; Prof. drd. Darius IORDĂNESCU – bariton, cadru didactic asociat al Facultății de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest din Timișoara.

Coordonatori proiect: prof. Liliana BIDIVIU, director, și prof. dr. Constantin-T. STAN, membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România.

Călin Florin POPEȚ

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Fii primul care își dă cu părerea!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.