Recital de sonete și video-sonete, susținut de poetul brașovean Adrian Munteanu

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Joi, 23 martie 2023, cu începere de la ora 19, în sala Teatrului Municipal „Traian Grozavescu” Lugoj, va avea loc un recital de sonete și videosonete, susținut de poetul Adrian Munteanu.

Evenimentul, organizat de Asociația Pro Fortuna și Asociația Carpe Diem Arad, cu sprijinul Primăriei Municipiului Lugoj, va fi urmat de o sesiune de autografe și un dialog cu participanții.

IMPORTANT! Fiind un spectacol de promovare a volumului de sonete „Paingul Orb”, va fi precedat (joi, 23.03.2023) de o întâlnire cu elevii de la Liceul „Iulia Hasdeu” și va continua (vineri, 23.03.2023) cu dialoguri la Liceul „Coriolan Brediceanu” și la Școala „Harul”.

Prețul biletelor, care se vor pune în vânzare cu o oră înainte de începerea spectacolului, la agenția teatrului, este de 30 lei pentru adulți și 15 lei pentru elevi, dar cei care cumpără cartea (50 lei) primesc invitație și la spectacol și la sesiunea de autografe.

Paingul Orb. Recital de sonete și videosonete, cu Adrian Munteanu, la Lugoj

O seară de poezie, muzică și imagine este ceea ce vă propune Adrian  Munteanu,  scriitor, actor, editor și realizator de evenimente culturale, care va aduce pe scena Teatrului Municipal „Traian Grozăvescu“ din Lugoj cel mai recent volum de sonete al său.

Astfel, joi, 23 februarie 2023, de la ora 19.00, spectatorii sunt invitați la un recital de sonete și videosonete intitulat „Paingul orb“.

Textele, interpretarea, imaginea, muzica și montajul aparțin autorului, Adrian Munteanu.

Acest gen de spectacol, care s-a constituit, anul trecut, la lansare, într-o premieră în România, aduce în fața spectatorilor un melanj între interpretarea actoricească şi introducerea unui grup de clipuri poetice, o preocupare mai nouă a lui Adrian Munteanu. Realizate cu măiestrie chiar de autor, clipurile alcătuiesc o izbutită selecţie de text, interpretare, imagine şi muzică.

La finalul evenimentului, invitatul va dialoga cu participanții și va oferi autografe.

„Paingul orb” este cel mai recent volum de sonete al autorului și este, în aprecierea sa, cartea sa de referinţă, oferindu-i motivaţia realizării acestei lucrări într-o formulă grafică de excepţie, sub auspiciile Editurii Arania.

Evenimentul este organizat de Asociația Pro Fortuna cu sprijinul Primăriei Municipiului Lugoj, ca un semn de prețuire și continuitate a proiectelor începute de asociație, în anul 2022.

Accesul se face pe bază de bilete, care se vor pune în vânzare cu o oră înainte de începerea spectacolului, la agenția teatrului.

Despre Adrian Munteanu

„M-am trezit într-o zi cu gust de scandal şi frondă. Ce atâta disciplină şi respect? De ce să fiu toată viaţa înregimentat, să ascult superiorii, pe cei care s-au rostit înainte şi au impus structuri, canoane şi forme din care nimeni n-a mai ieşit, considerându-le imuabile? Tocmai eu care n-am făcut armata (din motive medicale) să fac la fel ca ceilalţi, să nu ies din rând? Nu, nu se mai poate! Şi atunci am aruncat totul la coş.

Astfel a apărut cartea Paingul Orb. Un sfat. Feriţi-vă de ceva care nu seamănă cu lucrurile cunoscute! Vă poate afecta cel puţin emoțional”, spune autorul Adrian Munteanu.

Braşoveanul Adrian Munteanu a absolvit Facultatea de Limba şi Literatura Română la Constanţa, a fost profesor, instructor cu probleme de teatru la Casa Municipală de Cultură din Braşov (azi Aşezământul Cultural Reduta), director al Clubului cultural de la Uzina de Autocamioane Steagul Roşu Braşov şi în ultimii 22 de ani a activat ca redactor la Societatea Română de Radiodifuziune, Studioul Regional de Radio Târgu Mureş.

În volum a debutat cu trei cărţi de basme în versuri, ,,Seri cu licurici”: Seminţele (1999), Darurile (2001) şi Bunătatea (2002). A publicat opt volume de sonete și antologia „Fluturele din fântână“.

Deţine peste 20 de premii naţionale de interpretare teatrală, de scenariu dramatic şi de regie de teatru.

În prezent susţine o intensă activitate de recitaluri de sonete, în ţară şi în străinătate, conturând formula „Performance Poetry”.

În 2017 și 2018 a avut un lung turneu în SUA şi Canada, cu 13 reprezentaţii şi cu participarea la Săptămâna Internaţională de Cultură Românească de la Hamilton.

Din anul 2008 este membru al Uniunii Scriitorilor din România. Este şi membru al Asociaţiei Scriitorilor de Limbă Română din Quebec.

Nicolae SILADE

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.