Razie la Lugoj. În două zile, polițiștii au dat amenzi în valoare de 134.000 de lei

Share Button

Poliţiştii lugojeni au acţionat pe raza municipiului Lugoj, în scopul menţinerii unui climat de ordine şi siguranţă publică. În urma activităţilor desfăşurate, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de aproape 134.000 de lei.

În perioada 07 – 08 septembrie a.c., polițiștii municipiului Lugoj au acționat pe raza de competență pentru îmbunătăţirea climatului de siguranţă civică, prevenirea activităţilor infracţionale, creşterea vizibilităţii elementului poliţienesc şi reducerea riscului rutier.

Astfel, au fost organizate acțiuni cu caracter preventiv-reactiv, la care au participat și polițiști din cadrul Serviciului Rutier, Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, Serviciului de Ordine Publică, Serviciului de Investigarea Criminalității Economice, pompieri și reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiș și Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Timiş.

Efectivele au acţionat pentru verificarea legalităţii funcţionării unităţilor comerciale, depistarea persoanelor urmărite în temeiul legii, identificarea persoanelor predispuse la comiterea de infracţiuni, depistarea persoanelor ce conduc autoturisme cu încălcarea legislaţiei privitoare la circulaţia autovehiculelor pe drumurile publice, precum şi pentru prevenirea comiterii faptelor cu violenţă.

Au fost efectuate controale la 25 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate, verificate 280 de autovehicule şi legitimate peste 300 de persoane.

În urma activităților desfășurate, au fost constatate 2 infracțiuni şi aplicate 233 de sancţiuni contravenţionale, majoritatea fiind pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire sociala, a ordinii si liniștii publice, Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protecția persoanelor și pentru nerespectarea normelor rutiere.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de aproape 134.000 de lei.

De asemenea, poliţiştii rutieri au reținut în vederea suspendării 5 permise de conducere și au retras 11 certificate de înmatriculare. (A. P.)

625

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.