Putin nu-l mai vrea pe Traian Băsescu în politică

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Foarte mulți lideri din politică, dar și cei care dirijează Sistemul din umbră și-ar dori ca Traian Băsescu să dispară complet din viața politică.

Însă, mai mult decât liderii noului USL, Dragnea și Gorghiu, cel care se teme cel mai mult de revenirea lui Traian Băsescu în politică este chiar președintele Federației Ruse, Vladimir Putin.

În cei zece ani cât a fost Băsescu la Cotroceni, România și-a apreciat considerabil influența în Republica Moldova, în detrimentul Federației Ruse, și a reușit să scoată decizia politică de la Chișinău de sub controlul Kremlinului.

Între realizările foarte importante pe care le-a avut Republica Moldova, cu sprijin consistent de la București, se numără semnarea Acordului de asociere la Uniunea Europeană care include libera circulație a cetățenilor moldoveni pentru teritoriul Uniunii, precum și acordul de liber schimb între Republica Moldova și Uniunea Europeană.

Cu Traian Băsescu revenit în politică, având acum și dubla cetățenie, română și moldovenească, visul lui Vladimir Putin de a-și spori influența și dominația în Republica Moldova s-a spulberat definitiv.

Eugen TOMAC,

Președinte executiv al Partidului Mișcarea Populară

Romanian President Traian Basescu (R) gestures as he talks to Russia's President Vladimir Putin (L) during the 15th Summit of Black Sea Economic Cooperation Organisation (BSEC) in Istanbul, June 25, 2007. REUTERS/Erhan Elaldi/Pool (TURKEY)
Romanian President Traian Basescu (R) gestures as he talks to Russia’s President Vladimir Putin (L) during the 15th Summit of Black Sea Economic Cooperation Organisation (BSEC) in Istanbul, June 25, 2007. REUTERS/Erhan Elaldi/Pool (TURKEY)

Despre admin 6425 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.