Punct de colectare a medicamentelor expirate, la spitalul din Lugoj

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Conform prevederilor legii nr. 269 din 10 octombrie 2023 și a instrucțiunilor Ministerului Sănătății 6226, din 4 aprilie 2024, un nou program de colectare a medicamentelor expirate sau neutilizate, provenite de la populație, a fost lansat în Lugoj și zonele înconjurătoare.

„Medicamentele expirate sau neutilizate sunt considerate deșeuri periculoase și trebuie eliminate în mod corespunzător, evitând astfel să ajungă în gropile de gunoi, în apă sau pe sol.

În acest sens, locuitorii din Lugoj și împrejurimi sunt încurajați să aducă aceste medicamente la sediul Spitalului Municipal „Dr. Teodor Andrei” din Lugoj, situat pe strada Gheorghe Doja nr. 59 (fostul Spital TBC).

Colectarea deșeurilor de medicamente are loc în zilele de luni, între orele 10:30 și 12:30, și joi, între orele 10:00 și 12:00.

Este important ca această programare să fie respectată pentru a asigura o gestionare corectă a deșeurilor medicamentoase și pentru a contribui la protejarea mediului înconjurător”, au anunțat reprezentanții spitalului.

În plus, este esențial de menționat că nu doar medicamentele în sine sunt considerate deșeuri, ci și ambalajele acestora care vin în contact direct cu substanțele active, cum ar fi blisterele de pastile, borcanele, tuburile, sticluțele, spray-urile sau fiolele.

Despre admin 6630 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.