PSD Lugoj semnalează încălcarea legii privind concursul pentru funcția de director al Casei de Cultură a Municipiului

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

PSD Lugoj consideră că încălcările legii și incoerența au devenit reguli în administrația liberală din Lugoj și dă ca exemplu organizarea concursului pentru funcția de director al Casei de Cultură a Municipiului Lugoj.

Organizația PSD Lugoj a sesizat Instituția Prefectului Județul Timiș cu privire la nerespectarea actelor normative în vigoare în organizarea și desfășurarea concursului de proiecte de management pentru funcția de director al Casei de Cultură a Municipiului Lugoj, mai precis nerespectarea prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 189 din 2008 privind managementul instituțiilor publice de cultură.

«PSD Lugoj semnalează ori de câte ori are loc o astfel de situație, cum este și concursul organizat pentru managementul Casei de Cultură din oraș. Acest concurs a fost organizat fără să respecte normativele, iar PSD Lugoj a sesizat Instituția Prefectului Județul Timiș. Legea cere ca managementul unei instituții de cultură să fie făcut de un responsabil care „întrunește condițiile de studii universitare de licență în domeniul de activitate al instituției”. Câștigătorul concursului de director al Casei de Cultură din Lugoj a fost angajat al Primăriei Timișoara, în cadrul Biroului de Autorizare Activități Comerciale, deci fără nicio legătură cu managementul unei instituții de cultură. Sperăm ca și de această dată instituțiile avizate să pună frână ilegalităților comise de Primăria Lugoj», notează PSD Lugoj.

Ilie Cosmin Petrovici a câștigat concursul pentru funcția de director al Casei de Cultură a Municipiului Lugoj. Pentru aceeași funcție a mai concurat și Tudor Trăilă, fostul director, care a fost eliminat încă din prima etapă, după evaluarea proiectului de management depus. Proiectul lui Trăilă a fost notat cu 4,52, iar cel al lui Petrovici, cu 7,38.

„Municipiul Lugoj a organizat concursul de proiecte de management pentru ocuparea funcției de director al Casei de Cultură a Municipiului Lugoj. S-au înscris, în acest concurs, doi candidați. După parcurgerea tuturor etapelor, după analizarea proiectului scris, la proba susținerii unui interviu a proiectului de management a ajuns doar unul dintre cei doi candidați. Candidatul care a ajuns la susținerea interviului a obținut notă de trecere. Urmează, desigur, conform procedurii, perioada de depunere a contestațiilor. Aceste contestații se referă la modul de respectare a procedurii privind organizarea și desfășurarea concursului”, a declarat pentru Lugojeanul.ro Bogdan Blidariu, primarul interimar al municipiului.

Ilie Cosmin Petrovici, câștigătorul concursului, a fost mai mulți ani șef în Biroul Comercial din Primăria Timișoara, de unde a fost înlăturat de către primarul Dominic Fritz. Însă, Petrovici a mers în instanță și a contestat decizia. La sfârșitul anului trecut, a câștigat procesul, cu dreptul de a fi repus în funcție, dar era deja angajat pe aceeași funcție, în cadrul Primăriei Lugoj.

În cazul în care nu vor exista contestații sau acestea nu vor schimba cu nimic rezultatul concursului pentru funcția de director de la Casa de Cultură, din 15 februarie, Ilie Cosmin Petrovici va fi instalat pe această poziție. (N. S.)

Despre admin 6695 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.