Proteste faţă de turismul excesiv

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

55.000 de oameni au protestat în insula Tenerife şi au cerut autorităţilor să limiteze temporar turismul. Locuitorii se plâng că viaţa a ajuns prea scumpă din cauza exploziei de locuinţe pentru închiriat şi a înmulţirii hotelurilor.

Anul trecut, în Tenerife au fost de şapte ori mai mulţi vizitatori decât localnici. Oamenii au ieşit pe străzi cu pancarte şi un slogan comun: „nu vrem să vedem cum moare Tenerife”.

14 milioane de turişti şi-au petrecut vacanţa, anul trecut, în paradisul cu o populaţie de două milioane. Terenurile se vând şi cu 2.500 de euro/mp, iar un apartament cu două camere, parcare şi balcon ajunge la 500.000 de euro.

Turismul aduce 17 miliarde de euro pe an la buget. Proteste au fost şi în Portugalia. Turismul a adus anul trecut venituri-record, de 25 de miliarde de euro, dar chiria pentru un apartament e două ori mai mare decât salariul minim.

Oamenii protestează şi în Barcelona, Mallorca şi Ibiza. Mai sunt pe listă Veneţia, Dubrovnik şi Hallstatt din Austria, un orăşel cu 700 de locuitori care e asediat şi de 10 mii de turişti pe zi.

Veneţia a ajuns la 21 de turişti pe cap de locuitor, la Asmterdam proporţia localnici – vizitatori este de 15 la unu, iar la Roma, de 6 la unu.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.