Proiectele elevilor de la Colegiul Național „Iulia Hasdeu” Lugoj prezentate la Chișinău

Share Button

În perioada de 25-27 ianuarie 2017, la Chișinău, cu sprijinul  Ministerul Afacerilor Externe al Germaniei, Institutul Centropa din Viena și ICTPD din Republica Moldova, prin proiectul Trans.History, a organizat pentru profesorii de istorie moldoveni seminarul „Societatea civilă, mediul social şi istoria evreilor din Moldova în secolul XX”.

În cadrul acestui seminar, în primele două zile, cei 30 de educatori moldoveni participanți au asistat la prezentările realizate de experţi din domeniul educaţiei, activişti ai societăţii civile şi jurnalişti din Republica Moldova, Ucraina, România, Germania şi Polonia.

În 27 ianuarie 2017 toți participanții, au vizitat Centrul Cultural Evreiesc şi Muzeul de Istorie a evreilor din Moldova și au participat la activitățile organizate la Chișinău cu ocazia Zilei Mondiale de Comemorare a Victimelor Holocaustului.

La acest seminar, profesorul Horațiu Suciu a prezentat câteva exemple de bună practică și cele mai reușite proiecte ale elevilor de la Colegiul Național „Iulia Hasdeu” Lugoj cu privire la subiectul Istoria evreilor-Holocaustul.

AL PRESS

495

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.