Programul școlar Colgate, la Școala Gimnazială Balinț

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Pentru a forma în rândul copiilor obiceiuri de igienă orală pentru întreaga viață, Colgate a lansat în 1993, la scurt timp după intrarea companiei pe piața locală, Programul Școlar Colgate prin care oferă elevilor din clasele primare, din întreaga țară, lecții interactive privind regulile de igienă orală și produse pentru îngrijirea dentară.

Știind  că educația pentru deprinderea unei rutine de îngrijire orală este esențială pentru un copil, influențând totodată și obiceiurile sale ca viitor adult și ulterior părinte, directoarea Școlii Gimnaziale Balinț, prof. Mihaela Kristof, a luat  legătura  cu  cei  ce  se  ocupă  de  acest  proiect  pentru  a  sprijini școlarii  din  învățământul  primar  de  la   Școala  Gimnazială  Balinț  în  formarea  unor  deprinderi  de  igienă  orală. Elevii au participat la o astfel de lecție în care li s-a prezentat modalitatea de spălare corectă a dinților și a  mâinilor.

Pentru ca lecția să fie adaptată capacității de înțelegere a copilului de 6-11 ani, a fost creat personajul Dr. Măseluță, mascota Programului Școlar Colgate, „vocea” care transmite toate mesajele educaționale. Prof. Kristof  Eugen  le-a  prezentat  elevilor pe  înțelesul  lor  modul  cum  pot  îmbunătăți felul în care se spală pe dinți și pe mâini.
Elevii au  vizionat un  desen  animat în  care super-eroii  le-au spus cât e de importană igiena orală.

La  finalul  activității, elevii  au  primit pachețele cu pastă de dinți, periuță  și  un  pliant  prin  care  să  se  automonitorizeze  dacă  se  spală  de  două  ori  pe  zi  în  următoarele  30  de  zile. La  finalul  celor 30 de zile, dacă vor aduce pliantul completat  pe  fiecare zi (fac dovada că  s-au  spalat de două ori pe zi pe dinți), vor  primi o  diplomă și  un  stiker  cu  super-eroii  igienei  orale.

Acest proiect este benefic mai ales pentru școlarii mici din mediul  rural unde educația sanitară lasă de dorit. Multumim Colgate pentru ajutor!

Mădălina OPREA

Despre admin 6541 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.