Primul robot care s-a „sinucis”

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Un robot angajat ca funcţionar municipal pare să se fi aruncat din capătul unor scări dintr-o clădire publică, a raportat Primăria locală, care a deschis o anchetă pentru a cerceta cauzele acestei căzături într-o ţară pasionată de robotică.

De aproape un an, acel robot android îi ajuta pe locuitorii oraşului Gumi din centrul ţării, îndeplinind sarcini administrative, a declarat un reprezentant al echipei municipale.

Robotul a fost găsit săptămâna trecută la baza unor scări, complet inert. Chiar înainte de căzătură, câţiva martori au văzut robotul „care se învârtea în cerc, ca şi cum era ceva acolo”, a adăugat acelaşi oficial sud-coreean.

Dezvoltat de compania californiană Bear Robotics, robotul lucra între orele locale 9 şi 18 şi avea propria sa legitimaţie de funcţionar public.

Spre deosebire de alţi roboţi androizi care lucrau pe un singur etaj, el putea să cheme ascensorul şi să se deplaseze de la un etaj la altul.

Presa locală a preluat pe larg subiectul, întrebându-se dacă nu cumva „munca era oare prea grea pentru robot”.

Coreea de Sud este una dintre ţările cu cel mai mare număr de pasionaţi de robotică.

Ţara are cea mai mare densitate de roboţi din lume, un android la fiecare zece angajaţi, potrivit Federaţiei Internaţionale de Robotică.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.