Primul hotel în spațiul cosmic și când va avea loc cel dintâi sejur

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

O companie americană vrea să construiască împreună cu NASA un hotel pe orbita Pământului. Construcţia ar urma să înceapă în 2025 şi să se finalizeze doi ani mai târziu. Deocamdată nu se ştie cât ar putea costa sejurul.

Primul hotel din cosmos va fi precum un hotel de lux de pe Pământ. Oamenii vor avea la dispoziţie un cinematograf, o sală de fitness, un centru spa, restaurante, baruri dar şi o sală pentru concerte şi evenimentelor sportive. Staţia Voyager va putea găzdui până la 400 de oameni. Şi toţi vor ajunge acolo cu ajutorul unei rachete.

„Staţia va fi exact ca o clădire cu apartamente din New York, care are hoteluri, restaurante, săli de sport. Scopul clădirii noastre va fi să furnizeze aer, apă şi electricitate chiriaşilor noştri. Şi gravitaţie, dar aceea este gratuită!”, a spus John Blincow, preşedintele Gateway Foundation.

Hotelul va avea un design asemănănător celebrului London Eye. Inginerii vor crea o gravitaţie artificială iar oamenii nu vor simţi nicio secundă că sunt în cosmos. Hotelul va fi construit de compania americană Orbital Assembly Corporation în colaborare cu Fundaţia Gateaway.

Lucrările vor începe peste patru ani cu ajutorul unei armate de roboţi controlaţi de inginerii de pe Pământ. Staţia Voyager va avea 200 metri diametrul şi 24 de module pentru locuit. Fiecare modul va avea 20 de metri lungime şi un diametru de 12 metri.

Dacă totul merge conform planului, peste şase ani oamenii îşi petrece vacanţa în hotelul de pe Orbita Pământului. Cei care vor avea prioritate la îmbarcare sunt membrii agenţiilor spaţiale din toată lumea, dar şi ai companiilor private: Space X, Blue Origin şi Virgin Galactic.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.