Primești 20.000 de euro, cadou de la stat, la împlinirea majoratului, dar nu în România

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

20.000 de euro, cadou de la stat la împlinirea majoratului. Nu vorbim despre Romania, din păcate. Este deocamdată, doar o propunere a ministrului muncii spaniol, Yolanda Diaz. Totul cu intenţia de a mai atenua inegalitatea socială.

Banii ar putea fi foloşiţi doar pentru plata studiilor, a programelor de dezvoltare personală sau deschiderea unor afaceri şi vor veni în tranşe începând cu 18 ani până la vârsta de 23 de ani.

Mai mult, guvernul, pe lângă suportul financiar, ar trebui să asigure consultanţa şi întreg suportul administrativ în cheltuirea acestor sume.

Proiectul de lege vizează toţi tinerii spanioli, indiferent de starea socială şi a fost numit Moştenirea Universală. Suma alocată de guvernul de la Madrid s-ar ridica la 10 miliarde de euro anual şi ar trebui acoperită din taxarea suplimentară a spaniolilor cu venituri mai mari de 3 milioane de euro pe an.

Potrivit Partidului Popular (PP), conservator, aflat în opoziţie, care îi devansează pe socialişti în sondaje, înainte de alegerile generale anticipate din Spania, din 23 iulie, 27% din populaţie este expusă riscului de excluziune socială, iar rata şomajului este cea mai mare din Europa, în care familiile nu se ajung cu banii până la sfârşitul lunii şi în care persoanele care desfăşoară activităţi independente se luptă să se menţină pe linia de plutire”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.