Primăria și Școala din Balinț promovează tradițiile și obiceiurile locale

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

În întregul Banat, obiceiurile  transmise din generaţie în generaţie aveau cel mai de seamă rol în sistemul de valori, erau o adevărată zestre spirituală care a fost prea puţin atinsă de schimbările aduse de progresul economic timp de veacuri.

Astăzi, multe obiceiuri ale comunităţilor rurale au dispărut, au fost date uitării ori sunt mult simplificate, sunt însă și obiceiuri care şi-au păstrat importanţa şi semnificaţia până în zilele noastre .

Pentru a  promova tradițiile și obiceiurile locale, Primăria Comunei Balinț și Școala Gimnazială  Balinț, cu sprijinul financiar acordat de Consiliul  Județean Timiș, au  derulat, în perioada octombrie-decembrie 2016, un  proiect prin care s-a urmărit promovarea  acestora.

Directoarea Școlii Gimnaziale Balinț, prof. Mihaela  Kristof, și prof. Bianca Olariu au  inițiat un cerc specific tradițiilor zonale, în care elevii școlii au realizat postere, au pictat obiectivele turistice din Balinț, au  adus de  la  părinți obiecte vechi cu care au dotat un minimuzeu și au realizat revista școlii cu tema „Tradițiile și obiceiurile  noastre”.

Foarte mulțumit de buna colaborare pe care o are cu școala din localitate, Dănuț Crașovan, primarul comunei Balinț, mulțumește părinților, profesorilor și elevilor care s-au implicat în buna desfășurare a  activităților din  proiect.

Toți cei ce doresc să viziteze minimuzeul comunei sunt bineveniți la Centrul de Informare Turistică din Balinț.

AL PRESS

 

Despre admin 6576 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.