Primăria Lugoj nu mai dorește să apară revista „Actualitatea literară”

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Primăria Lugoj nu mai dorește să apară revista „Actualitatea literară”. În schimb, cel mai mare eșec cultural al Lugojului a primit finanțarea acordată de Primărie, iar bugetul este și mai mare decât anul trecut.

„După ce, anul trecut, a tocat 198.000 de lei, de la bugetul local, pe un festival de trei zile, la care au participat maxim 30 de spectatori, Asociația Trib’Art primește, în acest an, și mai mulți bani de la Primăria Lugoj, pentru a organiza cea de-a doua ediție a festivalului atât de criticat de lugojeni”, scrie Lugojeanul.ro.

Orașul Jazz, ediția a II-a, se află pe lista proiectelor finanțate de Primăria Lugoj, în cadrul Agendei culturale pentru 2022, și a obținut una dintre cele mai mari finanțări, adică 210.000 de lei, peste 42.000 de euro. Lista proiectelor mai are nevoie doar de aprobarea consilierilor locali, care au fost convocați pentru data de 20 mai, în ședință extraordinară.

În total, Agenda culturală a Lugojului cuprinde 31 de proiecte. Cele mai mari finanțări sunt: 300.000 de lei, pentru Lugoj Beer Fest – organizat de către Asociația Festivaluri pentru Tineri; 210.000 de lei, pentru Orașul Jazz – organizat de către Asociația Trib’Art; 200.000 de lei, pentru Festivalul Marea Muzică, organizat de către Asociația Scena Muzicală și Ruga lugojeană 191.250 de lei, în organizarea Asociației Lumea Voluntarilor.

Iată cum arată cultura finanțată de administrația Buciu
(regulamentul pare făcut după cum te bine lauzi, nu după realizări):

Despre admin 6447 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

1 comentariu

  1. Cu tot respectul dar festivaulul de Jazz de anul trecut nu a fost un total esec, ci inceputul unui festival cu potential mare! Din pacate cultura „orasului Lugoj” este destul de limitat iar datorita refuzului de finantare ( ma gandesc ca astsa s-a intamplat) pt o revista culturala nu mi se pare ok sa denigrati un festival, inspecial ca habar nu aveti ce inseamna sa organziezi asa ceva la un astfel de nivel!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.