Primăria Lugoj depune proiectele pentru obținerea a 10 milioane de euro, pentru refacerea parcurilor și construirea unei rețele de piste de biciclete

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Primăria Municipiului Lugoj anunță că va depune documentația pentru obținerea unor fonduri substanțiale pentru revitalizarea urbană și îmbunătățirea mobilității sustenabile în oraș. Primarul interimar Bogdan Blidariu spune că au fost publicate cele două ghiduri de finanțare prin Programul Regional Vest.

Unul dintre aceste ghiduri se concentrează pe revitalizarea și regenerarea urbană, iar celălalt vizează mobilitatea urbană sustenabilă. Primăria Lugojului va finaliza în aceste zile și va depune documentațiile pentru obținerea finanțarii în cadrul primului ghid, cu termenul limită în noiembrie 2024.

Blidariu a subliniat că, prin accesarea acestei finanțări, se vor reabilita și moderniza integral patru parcuri din municipiu: Parcul Prefecturii, Parcul George Enescu, Cornet și Ștrand. De asemenea, în cadrul aceluiași proiect, se vor amenaja piste de biciclete pe malurile râului Timiș.

Referitor la ghidul de finanțare pentru mobilitate urbană sustenabilă, Blidariu a menționat că documentațiile sunt avansate și că se așteaptă să emită autorizația de construire în cel mai scurt timp.

Acest proiect vizează crearea unei rețele de piste de biciclete pentru a facilita accesul bicicliștilor pe cele mai importante artere ale municipiului.

Suma alocată pentru Lugoj, în Programul Regional Vest, pentru fiecare proiect este de aproximativ 5 milioane de euro, astfel că municipalitatea va dispune de sume consistente pentru implementarea acestor proiecte. (D. G.)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.