Prima Olimpiadă WorldSkills de Tehnologia Modei se derulează în Lugoj

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Prima Olimpiadă WorldSkills de Tehnologia Modei se derulează în perioada 6-7 februarie 2023 în Lugoj, la Liceul Tehnologic Valeriu Braniște, adresată elevilor din toată țara, care se pregătesc în domeniul confecțiilor.

  • Olimpiada are un juriu internațional, din acesta făcând parte doi experți francezi de talie internațională și un expert român.
  • Olimpiada, derulată după formatul WorldSkills și recunoscută de Ministerul Educației din România, este găzduită și organizată de Liceul Tehnologic Valeriu Braniște cu sprijinul companiei Enira Trading, al Primăriei Lugoj și al Inspectoratului Școlar Județean Timiș.

Cele doua probe de concurs sunt exclusiv practice și se desfășoară mâine, 7 februarie. În timp ce proba a doua probă este surpriză, prima probă constă în  executarea unei fuste clasice, urmând o documentație tehnică detaliată.

Astăzi, cei 11 elevi competitori s-au familiarizat cu spațiul de competiție și cu echipamentele. Aceștia reprezintă licee de profil din 5 orașe:

  • București, Colegiul Tehnic Ghe. Asachi
  • Fălticeni, Suceava, Colegiul Tehnic M. Băcescu
  • Deta, Timiș, Liceul Tehnologic Sf. Nicolae
  • Tufeni, Olt, Liceul Tehnologic Tufeni
  • Lugoj, Timiș, Liceul Tehnologic Valeriu Braniște

Juriul competiției are în componență și experți internaționali ai WorldSkills Franța. Participarea acestora la competiția noastră este posibilă prin proiectul Erasmus+ EGPIVET – Exchange of Good Practices in the Implementation of VET Competitions.

Olimpiada este o activitate educațională în premieră în România, care oferă elevilor oportunități pe piața internațională a muncii, dar care are și menirea de a elimina stereotipurile și prejudecățile cu privire la meseriile din domeniile textile-pielărie și confecții. Rolul competițiilor WorldSkills este de a oferi recunoaștere celor care au atins nivelul de excelență în formarea profesională și de a ne aminti tuturor cât de importante sunt meseriile în societate.

Olimpiada este găzduită și organizată de Liceul Tehnologic Valeriu Braniște cu sprijinul companiei Enira Trading, al Primăriei Lugoj și al Inspectoratului Școlar Județean Timiș.

Despre admin 6574 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.