Prezentarea primului raport public de activitate al CPU

Compartimentul de Primiri-Urgențe (CPU) din cadrul Spitalului Municipal „Dr. Teodor Andrei” Lugoj și-a prezentat, public, raportul de activitate pe anul 2016. La eveniment au participat: viceprimarul municipiului Lugoj, Cristian Galescu, reprezentanți ai autorităților publice locale și județene, colaboratori din instituțiile complementare, conducerea spitalului, personal medical.

Conform bilanțului prezentat de către dr. Anda Maria Neagoe, medicul șef al CPU Lugoj, în 2016, la Compartimentul de Primiri-Urgențe din cadrul Spitalului Municipal „Dr. Teodor Andrei” Lugoj s-au prezentat 21.090 de pacienți (15.293 de adulți și 5.797 de copii), față de 15.830 de pacienți în anul 2010, 18.905 pacienți în 2014 și 20.804 pacienți în 2015. Dintre cei 21.090 de pacienți, 4.081 de pacienți (38 de cazuri sociale) au fost internați în secțiile spitalului din Lugoj (19,35%), 1.035 de pacienți (4,85%) au fost transferați la alte unități medicale, iar 15.955 de cazuri au fost rezolvate în Compartimentul de Primiri-Urgențe.

În 2016, medicii de la Urgențe s-au confruntat cu 584 de cazuri critice (531 de adulți și 53 de copii), 35 de cazuri fiind resuscitate în CPU, iar 19 pacienți au decedat, raportul de mortalitate fiind de 0,10%. Dintre pacienții prezentați la Urgențe, 78 au fost victime ale unor accidente rutiere.

În cadrul Compartimentului de Primiri-Urgențe Lugoj își desfășoară activitatea șase medici, zece asistenți medicali, un registrator medical, doi infirmieri, șapte brancardieri și doi îngrijitori de curățenie, precum și patru voluntari – Alina Pastor, Andreea Bejinar, Gabriela Protopopescu și Cristian Nicoliț – care au fost recompensați, în cadrul evenimentului, cu… diplome de merit. Pentru 2017, Compartimentul de Primiri-Urgențe Lugoj și-a stabilit principalele direcții de acțiune.

„Ne-am propus ca, în  2017, Compartimentul de Primiri-Urgențe să asigure un loc în care pacienții să se simtă doriți și îngrijiți, să furnizeze o asistență medicală de înaltă calitate, să atragă și să retenționeze personalul cu abilitățile și atitudinea necesară, să se instituie lanțul de comandă – relația dintre administrația spitalului și managementul CPU, dar și să se mențină colaborarea cu Inspectoratul pentru Situații de Urgfoarte mareență, cu Departamentul Situații de Urgență din cadrul Ministerului de Interne, cu SMURD, Serviciul de Ambulanță, Poliția Rutieră, Poliția Autostrăzi, cu Institutul de Medicină Legală și cu Direcția de Asistență Socială, cu care am colaborat foarte bine și în 2016”, a spus dr. Anda Maria Neagoe, medic-șef CPU Lugoj.  Întregul raport a fost foarte bine gândit, realizat, cuprizător, obiectiv, critic, simplu, accesibil şi celor neavizaţi  şi proiectat pe un ecran foarte  mare. Ideea este una excelentă şi denotă faptul că la CPU se munceşte foarte bine. Şi este normal să fie aşa, când de destinele acestui compartiment se ocupă cu competenţă, destoinicie şi multă, multă dăruire, brava doctor Anda Maria Neagoe, medic-şef al CPU Lugoj.

Mircea ANGHEL

 

Despre admin 6756 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.