Premieră națională: Șase mașini electrice vor traversa România, de la București la Timișoara (Caravana Electric Drive)

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

București, 21 octombrie 2016: Prima rețea publică de alimentare rapidă a mașinilor electrice dezvoltată de Renovatio în parteneriat cu Kaufland, Renovatio e-charge, este finalizată: românii vor putea traversa țara conducând eco pe axa Arad – București – Constanța.

Cu această ocazie, prima caravană de mașini electrice, formată din 6 mașini Volkswagen eGolf, va inaugura traseul, alimentând la stațiile de încărcare ale rețelei Renovatio e-charge din parcările Kaufland.

Renovatio, Kaufland România și Volkswagen au dat startul primei ediții a caravanei Electric Drive, care marchează finalizarea rețelei publice de alimentare rapidă a mașinilor electrice pe axa Arad-București-Constanța, un proiect de impact pentru un viitor sustenabil dezvoltat de cele trei companii în urma unui parteneriat de succes.

Aceasta este prima rețea publică de stații de încărcare rapidă pentru mașini electrice. Rețeaua care traversează România de la Sud-Est la Vest a devenit funcțională cu șase luni mai devreme decât termenul anunțat inițial.

electric-drive-5a

„Odată cu finalizarea infrastructurii pentru mașinile electrice pe coridorul Constanța – București – Timișoara – Arad, devine posibil să spargem barierele orașului și să părăsim zona de confort oferită de soluțiile de încărcare de la birou sau de acasă și să parcurgem distanțe mari cu vehicule electrice între orașele țării. Concret, caravana Electric Drive își propune să demonstreze că, prin dezvoltarea infrastructurii publice, adică a rețelei de încărcare Renovatio e-charge, mașinile electrice devin o alternativă viabilă, atat în oraș, cât și între marile orașe”, a declarat Alexandru Teodorescu, CEO Renovatio.

electric-drive-4aȘase echipaje, formate din Lucian Mândruță și Andrei Secretianu, George Buhnici și Marian Andrei, Dragoș Stoica, Costin Giurgea și Tudor Bratu, Oraan Mărculescu, Alexandru Teodorescu au plecat vineri, 21 octombrie, din București, pe traseul Pitești – Râmnicu Vâlcea – Sibiu. Sâmbătă dimineață, 22 octombrie, echipajele vor pleca de la Sibiu spre Timișoara, pe traseul Sebeș – Deva – Făget.

Aceștia vor conduce mașini marca Volkswagen eGolf în cea mai lungă cursă cu mașini electrice din România, pentru a demonstra că noua infrastructură permite autonomie îndelungată a unei mașini eco și că se poate conduce și în Romania cu responsabilitate față de mediu.

Pe traseu, echipajele vor folosi pentru alimentare stațiile de încărcare ale rețelei Renovatio e-charge, care sunt atât rapide (DC 50kW, care încarcă 0-80% din capacitatea bateriei în aproximativ 30 de minute), cât și cu regim de încărcare normal (AC 22kW). Aceste stații sunt puse gratuit la dispoziția publicului larg în parcările magazinelor Kaufland din orașele Arad, Timișoara, Deva, Sebeș, Sibiu, Pitești, București și Constanța.

electric-drive-2aPentru a încuraja inițiativele de responsabilitate față de mediu, Kaufland România va oferi un premiu echipajului care reușește să conducă cel mai eficient pe acestă rută, oferind câștigătorului suma de 5.000 de euro pentru a-i dona unei cauze sociale ce promovează mai departe sustenabilitatea.

“Ne bucurăm că prima retea de stații publice de încărcare a mașinilor electrice este complet funcțională și putem ajuta astfel românii să conducă eco. Responsabilitatea față de mediu este o prioritate pentru noi în tot ceea ce facem și vrem să inspirăm mai departe grija pentru mediu. De aceea, punem gratuit la dispoziția românilor energie electrică în stațiile din parcările magazinelor Kaufland. De asemenea, le oferim autonomie tuturor celor care vor să conducă eco, prin această rețea care acum traversează țara de la Sud-Est la Vest”, a declarat Valer Hancaș, Manager Comunicare și Corporate Affairs Kaufland România.

În cadrul conferinței de presă susținute astăzi, 21 octombrie, Alexandru Teodorescu a anunțat că, pe lângă finalizarea axei Constanța – Timișoara, Renovatio și Kaufland România pregătesc și deschiderea coridorului Bucuresti – Brașov – Târgu Mureș – Cluj – Oradea, care va fi finalizat până la mijlocul anului viitor. Concomitent, își propun și dezvoltarea culoarului București – Iași.

„Cine se gândeşte la viitor, se gândeşte şi la redefinirea conceputului de mobilitate. Astfel că, încă din 2015, Volkswagen, cu sprijinul Renovatio, a instalat prima stație de tip Quick Charge, CCS, din România, aceasta fiind disponibilă tuturor clienților Volkswagen. Eficienţa modelului e-Golf se reflectă, desigur, şi în buget, pentru că, în comparaţie cu propulsiile convenţionale, cheltuielile de exploatare ale unui autovehicul electric sunt mult mai mici. La 100 de kilometri, e-Golf consumă 12,7 kWh/100km, deci doar 6.85 RON/100km (la un preţ al energiei electrice de aproximativ 0,54 RON per kWh)”, a declarat Bogdan Florea, Brand Manager Volkswagen.

electric-drive-3aDespre Renovatio

Renovatio este unul dintre pionierii industriei regenerabile din România, fiind compania care a dezvoltat primele parcuri eoliene și fotovoltaice din țara noastră. Activitatea companiei are două repere fundamentale: angajamentul față de inovarea continuă și grija față de mediul înconjurător. Renovatio țintește un viitor în care transportul ecologic va căpăta o amploare din ce în ce mai mare și, de aceea, va continua să accelereze investițiile la nivel național în realizarea infrastructurii necesare.

Renovatio e-charge este prima rețea bazată pe soluții de încărcare rapidă dedicată tuturor utilizatorilor de vehicule electrice din România. Rețeaua va avea cel puțin 50 de puncte de încărcare Fast Charge, asigurând astfel mobilitate electrică în marile orașe și de-a lungul coridoarelor pan-europene ce traversează țara noastră. Posesorii de vehicule electrice pot afla mai multe informații despre rețea pe site-ul www.e-charge.

Despre Kaufland România

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.300 de magazine în 7 țări. Programele de responsabilitate socială reprezintă o componentă-cheie în strategia companiei. Asumarea responsabilității ecologice și sociale este un aspect esențial al politicii corporative Kaufland. Cea mai mare parte a proiectelor de CSR ale Kaufland sunt desfășurate în parteneriat cu asociații nonguvernamentale regionale sau naționale. Pe lângă educație, sprijină proiectele dedicate protecției mediului înconjurător și pe cele care au ca obiectiv promovarea unui stil de viață sănătos prin intermediul activităților sportive și adoptarea unei nutriții echilibrate. Pentru mai multe informaţii vizitaţi www.kaufland.ro.

Despre Volkswagen

Volkswagen este unul dintre cei mai importanţi jucători care activează pe piața auto din România. Gama de modele electrice Volkswagen disponibilă la vânzare în România este completată de Volkswagen e-up!, care reinventează conceptul de mobilitate.

În cadrul Salonului de la Paris, Volkswagen a prezentat prototipul I.D., acesta reprezentând viziunea Volkswagen cu privire la viitor. Prin I.D., Volkswagen deschide un nou drum. Va fi primul Volkswagen de pe piaţă construit pe noua platformă Modular Electric Drive Kit (MEB). I.D. este un autovehicul electric de clasă compactă, cu ajutorul căruia Volkswagen doreşte să îşi extindă gama modelelor de mare volum.

Tot în standul Volkswagen s-a prezentat şi ultima generaţie a e-Golf, care va fi prezentantă în premieră mondială în luna noiembrie a acestui an. Echipat cu un sistem de detectare a gesturilor şi o autonomie cu emisii zero de până la 300 de kilometri, noul e-Golf stabileşte noi standarde.

Reţeaua de distribuitori Volkswagen, de unde se pot achiziţiona modele electrice, este în număr de 9, acoperind întreg teritoriul ţării. În locaţia fiecărui e-retailer se află minimum două puncte de încărcare pentru vehicule electrice. Astfel, putem discuta despre o reţea de puncte de încărcare ce se dezvoltă constant.

AL PRESS

 

Despre admin 6348 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.