Premieră în baschetul lugojean: Jr. NBA League

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

În curând, în județul Timiș va începe Competiţia de baschet Jr. NBA League, ce reuneşte elevi din şcolile gimnaziale (clasele I-IV) și se desfășoară sub egida NBA, organizată de Federaţia Română de Baschet, prin Asociaţia Judeţeană de Baschet Cluj şi Asociaţia Judeţeană de Baschet Timiş, având ca parteneri oficiali Ohma by winsedswiss şi Banca Transilvania. Directorul Jr. NBA League România Western Conference este Dragan Petricevic, selecționerul naționalei de baschet masculin a României și antrenorul principal al prim-divizionarei de seniori SCM OHMA Mozzart Bet Timișoara.

Primul eveniment din noul sezon s-a desfășurat luni, 30 ianuarie 2023, la Universitatea de Vest din Timișoara, constând în Draft-ul Jr. NBA League România – Western Conference (Timiș) și în conferința de presă prin care a fost mediatizată competiția. Concret, au fost stabilite numele echipelor din NBA ce vor fi atribuite celor 15 școli din Conferința de Vest, una dintre acestea fiind și Școala Gimnazială Nr. 2 Lugoj, singura din orașul de pe Timiș, unde baschetul este la mare cinste.

Evenimentul a avut loc în prezența ambasadorului NBA Nikoloz Tskitishvili (Georgia, fost pivot al echipelor Denver Nuggets, Golden State Warriors, Minnesota Timberwolves și Phoenix Suns) și al reprezentanților Federației Române de Baschet și Asociației Județene de Baschet Timiș. Prezenți au fost și reprezentanți ai Școlii Gimnaziale Nr. 2 Lugoj, d-na profesoară Elena Bratu – antrenoarea echipei și câțiva elevi din echipa de baschet.

Cele 15 echipe școlare timișene vor fi împărțite în trei divizii de câte cinci echipe și vor prelua numele și echipamente ale cluburilor din NBA. Școlii noastre i-a fost atribuit, prin tragere la sorți, numele echipei Dallas Mavericks.

În cadrul competiției, fiecare echipă va juca împotriva celorlalte inter-divizionare cel puţin de două ori (tur-retur), ceea ce înseamnă că fiecare formație va disputa cel puţin opt jocuri. Primele opt clasate din fiecare conferinţă, cu cel mai bun punctaj victorii – înfrângeri, vor avansa în play-off. Ultima fază este reprezentată de finalele Jr. NBA League România.

Jr. NBA League este programul care oferă un mediu amuzant pentru copii, în care să înveţe fundamentele şi valorile jocului de baschet, concentrându-se pe sprijinirea creşterii şi îmbunătăţirii experienţei de baschet pentru jucători, antrenori şi părinţi. De asemenea, printre obiectivele organizării Jr. NBA League se  numără dezvoltarea jocului de baschet şi încurajarea copiilor să participe la baschet printr-o primă experienţă pozitivă a sportului, educarea copiilor prin sport, în general şi prin baschet, în special și încurajarea valorilor Jr. NBA, cum ar fi munca în echipă, respectul şi disciplina, formarea liderilor în cadrul grupului. Pe lângă scopul de educare prin sport, organizarea Jr. NBA League în Timiş este şi o modalitate de promovare a judeţului.

Primul turneu din această competiție se va desfășura la Lugoj, la Sala Sporturilor „Lavinia Miloșovici”, în data de 5 martie, Școala Gimnazială Nr. 2 Lugoj având ca adversari următoarele echipe:

  1. Liceul Gerhardinum Timișoara – alias Houston Rockets
  2. Școala Gimnazială Nr. 7 „Sfânta Maria” Timișoara – alias San Antonio Spurs
  3. Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau” Timișoara – alias Memphis Grizzlies
  4. Liceul Teoretic „David Voniga” Giroc – alias New Orleans Pelicans

Vă așteptăm să încurajați sportivii lugojeni!

Tilore KORTNER

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.