Povestea din spatele Biziday – un eveniment „marca YAA”

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Despre economie, societate, studenți, viitor, antreprenoriat și tehnologie – aceasta a fost sinteza invitației adresată, pentru data de 20 ianuarie 2016, de studenții membri ai Young Accountants Association („YAA”) colegilor lor, și nu numai, avâdu-l ca speaker, în cadrul unei dezbateri interactive, pe jurnalistul Moise Guran.

Intrarea a fost liberă, însă dezbaterea a avut loc „cu casa de bilete închisă”, deoarece Aula Magna a Universității de Vest din Timișoara s-a dovedit a fi neîncăpătoare, cei peste 500 de participanți fiind o prezență activă și au dialogat pe teme legate de educație, actualitatea socială și economică din România, s-au aflat secrete din spatele emisiunilor de televiziune cunoscute, dar s-au primit și sfaturi de antreprenoriat.

Dumneavoastră, tinerii în general, aveți responsabilități de care nu sunteți conștienți în acest moment sau, mă rog, poate unii sunteți. Prin excelență, prin definiție, dumneavoastră sunteți elite, mai ales într-o țară ca România în care avem un deficit de educație major, indiferent că ne place sau nu să recunoaștem asta.[…] Indiferent cine și ce vă spune, adevărul gol goluț despre România este că nu trăim mai bine pentru că nu reușim să învățăm mai mult, iar după o perioadă am început să credem că se poate trăi cât de cât, dar nu bine, fără să progresăm tot timpul, fără să ne specializăm tot timpul, într-o lume în care aceasta este concurența în momentul de față”, a precizat Moise Guran.

Deși este de formație jurist, Moise Guran a făcut o pasiune pentru economie. Acesta și-a început cariera ca reporter în 1994, iar 5 ani mai târziu, în 1999, a intrat în televiziune. Din 2005, a avut mereu emisiuni economice, sub diferite denumiri: Biz Bazar, Ora de business sau Biziday. În urmă cu o lună, acesta a lansat aplicația Biziday.

„A fost un vis frumos al meu, acela de a cunoaște, pe viu, experiența unei persoane care m-a fascinat prin modul în care explică fenomene și stări ale mediului socio-economic și politic  românesc. Iar activitățile Young Accountants Association au fost premisa de a-l ruga pe domnul Moise Guran să ne onoreze cu prezența sa la Timișoara. A fost o experiență deosebită și doresc să-i mulțumesc pentru efortul făcut!”, a precizat Mariana Bulucea, vicepreședinte YAA.

AL PRESS

Despre admin 6670 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.