Oamenii legii au declarat că această probă va putea fi folosită chiar și în instanță. Iar în fața camerei, oamenii ar fi mult mai reticenți și în acest fel un scandal poate fi evitat cu ușurință. În cazul în care polițiștii își dau seama că ele schimbă în bine lucrurile, atunci camerele ar putea ajunge la toți agenții de la Brigada Rutieră și ordine publică.
„Vă aduc la cunoștință că această convorbire este înregistrată atât audio cât și video. Actele mașinii, vă rog”.
Este discursul pe care îl puteți auziți dacă vreun polițist vă oprește în trafic. Este posibil ca oamenii să nu fie de acord. Însă convorbirea dintre agent și sofer va fi oricum înregistrată cu ajutorul unei camere de mici dimensiuni care este prinsă de cămașa polițistului.
Trebuie să rețineți că momentul când se apasă butonul înregistrarea întâlnirii nu este și cel de unde începe înregistrarea. Dispozitivul folosit de oamenii legii poate memora ultimele 60 de secunde dinaintea activării. Iar aceste filmulețe sunt acceptate de instanță ca probă într-un eventual proces.
32 de polițiști din toată țara vor beneficia de acest dispozitiv și îl vor folosi până la toamnă. Programul pilot se încheie atunci, iar oficialii vor decide dacă vor cumpăra mai multe asemenea camere. (A. P.)
Lasă un răspuns