Pofta de glorie [short sport] Partizanii de la TV [short sport] Cine-l oprește?

Share Button

Pofta de glorie

S-a încheiat acum câteva minute City – Barca. Manchester vs Barcelona. Pep Guardiola contra Luis Enrique. Aguero împotriva lui Messi.   Plus Zabaleta, Otamendi, Caballero, argentinienii Nordului,  față în față cu ultimul mohican al Sudului, liderul pumelor la ultimul Mondial, Javier Mascherano, fost ministru al apărării la Liverpool. Un cor – tribună al albaștrilor, eliberați de dominația concitadinilor de la United după dispariția lui Sir Alex Ferguson, contra unor turiști catalani zgribuliți de vântul rece al Insulei și surprinși, la fel ca defensiva oaspete, de raidurile lui De Bruyne și Sterling prin careul porții (aproximativ) apărate de Ter Stegen. Unsprezece așa-ziși englezi într-o echipă a șeicilor stăpâni peste cetățeni, învinși usturător cu 4-0 cu doar câteva zile în urmă, în fața unor nume mari cărora, în seara asta, le-a pierit pofta de glorie. Un meci splendid care te face să iubești sportul ăsta minunat uneori, ce desparte familii, prieteni și, uneori, națiuni, un rezultat decis de motivația teribilă cu care au intrat pe gazon băieții cărora tribuna le cântă din Beatles, în așteptarea marii lovituri în Europa.

fc-barcelona-manchester-city

Partizanii de la TV

Că tot veni vorba de fotbalul mare. În timp ce îi confundau de zor pe echipierii celor două grupări de pe Etihad Stadium, comentatorii Pro Tv ne-au dovedit din plin că au devenit în ultimele luni trompetele de serviciu ale, e adevărat,  clubului cel mai performant al țării, condus de pe tronul aurit de unul din bufonii care au ținut trează atenția în ultimii ani în media sportivă și nu doar. Mironică și colegul său au ținut să ne reamintească la fiecare cinci minute de transmisie de „finala Stelei de joi, de la Zurich”, chiar și în momentele cele mai frumoase ale unui joc care nu prea semăna cu ceea ce se va vedea din Elveția și va avea loc în altă ligă parcă. Chiar și așa, uitând permanent a menționa numele campioanei la zi a României, Astra Giurgiu, care, sireaca, nu cotizează la microfoanele televiziunii FCSB, neavând bani nici pentru sportivii din propria curte. Ascultându-i, m-a apucat brusc dorul de Horia Ivanovici, jurnalistul care măcar schimba linia la fiecare an. Opoziția știe de ce…

Cine-l opreşte?

Griezmann, De Bruyne, Ozil, Hamsik, Lewandovski. Vedete mari care și-au pus decisiv pecetea pe rezultatele propriilor echipe în Champions League. Exact atunci când era nevoie de sclipirea de geniu care să facă diferența. Dacă în privința primilor patru n-avem a ne face gânduri negre, în schimb lunganul polonez al lui Bayern, Robert Lewandowski, creează cred de pe-acum coșmaruri fundașilor centrali ai naționalei României, oricare ar fi aceștia. Poate că soluția ar veni, totuși, de la Daum, după o noapte în Centrul Vechi al mondenei noastre Capitale, de unde ar putea convoca niscaiva experimentați fani ai șprițului în off-side… Chiar, Gabi, vii la lot dacă te trezești ?

                                                                                                   Dan H. BRUDIU

1058

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.