Plastician la 7 ani. Maia Truțulescu expune în Kafe Klapka

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Plastician la 7 ani. Săptămâna plastică de la Casa Artelor începe joi seara, în 2 martie, când, de la ora 18.00, cafeneaua Klapka găzduiește vernisajul unei expoziții de pictură semnată de artistă de doar… 7 ani. Maia Truțulescu își face curaj și iese din nou din atelier cu creațiile sale reunite sub titlul Simfonia Culorilor. Despre mica artistă și creațiile sale va vorbi, la vernisaj, plasticianul Petru Galiș.

“Maia a transformat curiozitatea într-o aparentă joacă cu pensula şi lucrează (mai bine decât să vorbească) abordând cu maximă seriozitate si dăruire pictura pe pânză, pe suprafețe mari, unele lucrări depașind-o în înălțime. Ca definiţie, ceea ce face Maia se numeşte dripping sau action painting si nu numai, abordând și subiecte figurative la prima vedere. Este un fel de abstract cromatic prin care îşi exprimă trăirile legate de pictură, chiar acest lucru făcând ca arta ei să fie sinceră, directă şi credibilă. Liberă în exprimare, ea oferă prin culoare o gamă largă de compoziţii cromatice care impresionează prin tărie, acurateţe şi armonie.” – spun organizatorii evenimentului.

Maia Truțulescu a avut prima expoziție personală de pictură la 5 ani la Muzeul Banatului Montan din Reșita și este deținătoarea Ordinului Salonului Internațional de Pictură „Arte Mici” precum și a diplomei de excelenta acordata de către Consiliul Județean Caraș-Severin, ca semn de recunoaștere a contribuției la valorile cultural-artistice ale Banatului de munte. A participat la mai multe expoziții colective cea mai recentă fiind expoziția “RITMURI CROMATICE” organizată de Galeria Elite Prof Art din București în colaborare cu Crowne Plaza Bucharest Hotel.

AL PRESS

Despre admin 6534 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.