Plângere penală împotriva Guvernului, pentru că nu a organizat alegeri parțiale la Lugoj și în alte localități

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Ludovic Orban, președintele partidului Forța Dreptei, a depus vineri, 26 mai, o plângere penală împotriva Guvernului pentru că nu a organizat alegeri parțiale, conform legii, în peste 50 de localități. Demersul lui Orban vine după ce în prealabil a depus o plângere la Guvern.

„Am depus vineri plângere penală împotriva prim-ministrului și a membrilor Guvernului pentru refuzul de a organiza alegeri locale parțiale. Am somat Guvernul în repetate rânduri să-și respecte obligațiile legale de a convoca alegerile locale în mai mult de 50 de localități care au rămas fără primari în funcție.

Acest demers a venit după ce trei instanțe de judecată au hotărât, pe fond, obligarea Guvernului la organizarea alegerilor și, totuși, nu a fost întreprinsă nicio acțiune concretă”, arată Ludovic Orban.

Liderul Partidului Forţa Dreptei a adăugat că refuzul de organiza alegeri reprezintă o faptă gravă, care creează prejudicii majore comunităţilor locale, care sunt astăzi conduse de oameni care nu au niciun fel de legitimitate.

„Nu e vorba doar de localităţi mici, e vorba de Sectorul 5 din Capitală, de municipii cum sunt Lugoj, Băileşti, oraşe – Turceni, Sângeorz-Băi. O asemenea bătaie de joc la adresa democraţiei, aşa cum a făcut acest Guvern, nu s-a întâmplat niciodată. Repet, demersurile mele pentru respectarea legii, pentru respectarea democraţiei, făcute către Guvern, au la ora actuală un an jumate şi am ajuns să fac acest ultim pas şi anume să formulez plângere penală, pentru că Guvernul a demonstrat clar că nu are intenţia de organiza alegeri, nu are intenţia să respecte legea şi săvârşeşte în mod clar atât infracţiunea de împiedicarea exercitării drepturilor electorale, cât şi infracţiunea de abuz în serviciu”, a spus Orban.

Lugojul a rămas fără primar în luna iulie anul trecut, după ce primarul Claudiu Buciu a fost demis de către prefectul Mihai Ritivoiu, pentru că și-a schimbat domiciliul în documente.

   Nicolae SILADE

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.