Petrea Ionel, directorul Școlii „Sorin Titel”, din Margina, în finala campaniei „Liga Profesorilor Excepționali”

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României anunță debutul finalei campaniei naționale „Liga Profesorilor Excepționali”.

În această etapă decisivă, publicul are ocazia să voteze online pentru cei 20 de profesori finaliști, selectați cu atenție de o comisie de evaluare formată din experți în educația de excelență și jurnaliști dedicați promovării educației de calitate.


Profesorul Petrea Ionel, directorul Școlii Gimnaziale „Sorin Titel”, din Margina, județul Timiș, se numără printre cei 20 de finaliști.

„Felicitări! Ați fost desemnat unul din cele 20 de cadre didactice finaliste în cadrul campaniei naționale „Liga Profesorilor Excepționali”. Începând cu data de 18 iunie și până pe 15 iulie, aveți șansa să fiți apreciați de către comunitatea dumneavoastră, inclusiv de către actualii și foștii elevi, părinți și membrii comunității locale. Votul se va desfășura exclusiv online, pe vot.fundatiadanvoiculescu.ro. Publicul este invitat să consulte lista celor 20 de finaliști, să descopere povestea fiecărui profesor și să voteze dascălul care îl inspiră”, este mesajul primit de Petrea Ionel, care a ținut să adauge pentru cititorii Ziarului Actualitatea: „Vă rog să mă votați aici: https://vot.fundatiadanvoiculescu.ro/contestants/petrea-ionel/

Motto: „Educația și susținerea pot schimba destine, oferind copiilor defavorizați șansa la un viitor mai bun.”

Ionel Petrea este un exemplu de ambiție și perseverență, fiind fost copil de orfelinat și actual director de școală și mentor pentru mulți copii aflați în situații dificile. Cu o educație solidă, având două facultăți la activ, Ionel Petrea este dedicat să schimbe în bine viețile copiilor defavorizați.

De-a lungul carierei, profesorul a fost numit expert județean de monitorizare a activităților remediale în județul Timiș de către Ministerul Educației.

În rolul său de director, el se implică activ în sprijinirea copiilor din familii sărace, prevenind abandonul școlar și oferindu-le o șansă la educație.

Ionel Petrea și-a propus să redeschidă cantina socială a Școlii Gimnaziale Margina și să îmbunătățească infrastructura Școlii Primare Sințesti pentru a oferi copiilor un mediu de învățare mai bun.


Cei 20 de profesori finaliști au demonstrat de-a lungul timpului dedicare, inovație și pasiune în activitatea lor didactică.

Începând cu data de 18 iunie și până pe 15 iulie, actualii și foștii elevi, părinții și toți membrii comunității sunt invitați să își arate aprecierea față de profesorii care i-au inspirat și ghidat.

Votul se va desfășura exclusiv online, pe vot.fundatiadanvoiculescu.ro. Publicul este invitat să consulte lista celor 20 de finaliști, să descopere povestea fiecărui profesor și să voteze dascălul care îl inspiră.

Cei 20 de finaliști au fost selectați de o comisie de evaluare, care a luat în considerare criterii riguroase pentru a identifica profesorii care și-au adus contribuția la educația de excelență.

Comisia a fost formată din experți în educație și jurnaliști, asigurând astfel o evaluare obiectivă și echitabilă.

Toți profesorii calificați în finală vor fi premiați în funcție de numărul de voturi obținut cu tabere educaționale în vara anului 2024, materiale educaționale, tablete Samsung, reader Kindle sau enciclopedii.

Pentru primele trei locuri se vor acorda burse de merit în valoare de: 30.000 lei, 20.000 lei și 10.000 lei, pe parcursul următorului an educațional.

Fundatia Dan Voiculescu încurajează toți membrii comunității să participe activ la această campanie, votând profesorii care au avut un impact pozitiv asupra educației lor.

„Liga Profesorilor Excepționali” urmărește recunoașterea și premierea dascălilor care, prin munca lor, contribuie zi de zi la dezvoltarea unei Românii educate.

Campania națională „Liga Profesorilor Excepționali” este susținută de partenerii Fischer International și Litera.

Despre admin 6705 articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.