Peste 60 de angajați se judecă cu Primăria Lugoj și Consiliul Local Lugoj. A avut loc prima înfățișare în procesul dintre administrație și angajați

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Prima înfățișare, în procesul dintre Primăria Lugoj și peste cei 60 de angajați care contestă organigrama, hotărârile de desființare a unor servicii și actele subsecvente (preavize și decizii de concediere), a avut loc luni dimineața. Reprezentați de liderul sindical Tiberiu Negrei, angajații Primăriei Lugoj cer suspendarea executării documentelor mai sus menționate.

„Au depus cei de la Consiliul Local Lugoj și primar o întâmpinare, noi am depus o cerere de modificare a acțiunii. În sensul că am cerut introducerea în cauză și a Casei de Cultură, care de asemenea a fost desființată prin hotărârea Consiliului local. Și am enumerat mai multe acte subsecvente: decizii emise de primar, decizii ale Casei de Cultură prin care încetează contractele de muncă, respectiv niște concursuri”, a declarat juristul Tiberiu Negrei.

Următoare înfățișare este în 17 august, dată la care reprezentantul angajaților speră ca instanță să rămână în pronunțare și să și încheie procesul.

Vă reamintim că printre cei peste 60 de angajați ai Primăriei Lugoj care au depus plângere, prin sindicatul care îi reprezintă, pentru a contesta noua organigramă și hotărârile de desființare a unor instituții și servicii, se află mai mulți șefi de servicii sau direcții, care nu se mai regăsesc în noua organigramă, cum ar fi Florin Dumitru, de la Poliția Locală, Tudor Trăilă, de la Casa de Cultură, Elena Olariu, de la Serviciul de Sere etc.

Funcționarii din serviciile și instituțiile desființate ar urma să plece acasă din data de 1 septembrie. (N. S.)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.